Matuko pirmoji savaitė darželyje :)

Matuko pirmoji savaitė darželyje :)

08. Sep 2016, 10:34 Solveiga25 Solveiga25

Štai ir prabėgo Matuko pirmoji savaitėlė darželyje pilna naujų įspūdžių, atradimų, susijaudinimo ir ašarų... O viskas prasidėjo nuo rugsėjo 1-osios ryto, kai Matuką nuvedžiau į darželį ir palikau visai dienai. Prisipažinsiu, visą dieną neradau sau vietos, galvodama, kaip gi mano berniukas laikosi darželyje. Iš auklėtojos nesulaukiau skambučio, tai turėjo reikšti, kad viskas gerai ir Matukas puikiai jaučiasi darželyje. Tuo tarpu bandžiau užsiimti namų tvarkymu ir štai atėjo metas eiti į darželį pasiimti Matuko. Prieš eidama į darželį užsukau į parduotuvę nupirkti nedidelės dovanėlės Matukui. Pamaniau, juk rugsėjo 1-oji nesikartoja kiekvieną dieną ir reikia pradžiuginti savo berniuką. Atėjau į darželį, pravėriau duris ir pakviečiau Matuką vardu, jis iškart atsisuko ir išvydęs mane puolė į glėbį..Supratau, kad nieko nėra geriau už tokias akimirkas :). O dar, kai Matukas pamatė, kad atėjau su dovanėle buvo labai patenkintas ir iškart ėmė apžiūrinėti.

20160908102408-49826.jpg

20160908102531-91827.jpg

Pirmosios dienos darželyje apibendrinimas:

Matukas žaidė, noriai bendravo su kitais vaikais, tačiau, kaip auklėtoja sakė nieko nevalgė ir nemiegojo.. Tai mane nuliūdino ir nustebino, nes juk namuose jis puikiai valgo ir eina pietų miegelio, bet nauja aplinka vistik padarė savo. Matukas nesitikėjo likti darželyje visai dienai, stresavo ir turbūt dėl to atsisakė valgyti..Pagalvojau, tai tik pirma diena, gal antra ar trečia dieną jau viskas susitvarkys ir Matukas prisitaikys prie naujojo darželio rėžimo. Todėl ėmiausi tokios taktikos: kievieną vakarą prieš einant miegelio ir kiekvieną rytą jau keliaujant į darželį pradėjau Matukui pasakoti, ką jis veiks darželyje, pvz.: kad ten reiks pavalgyti kartu su vaikais, vėliau žaisti, eiti pietų miegelio, vėliau vėl pavalgyti ir vakare mamytė jau ateis paimti. Kadangi buvau skaičiusi straipsnį, jog reikia vaikams pasakoti veiksmų seką, tuomet jie prisimena mamytės pasakytus žodžius ir mato, kad tikrai tokie veiksmai seka viens po kito, todėl jaučiasi ramiau. Galėčiau teigti, kad toks metodas mums šiek tiek palengvino Matuko kasdienybę darželyje.

Antroji Matuko diena darželyje: ašarų jau buvo mažiau, tačiau taip pat nevalgė ir nemiegojo. Pažanga buvo tokia, kad suvalgė tik du sausainukus. Kai grįžome namo, Matukas iškart puolė valgyti. Prasidėjo kitos bėdelės, nuo tokio nevalgymo visą dieną užkietėjo viduriukai.

Trečioji diena darželyje vis dar tokia pat su nevalgymu ir miegeliu. Na, bet atėjus ketvirtąjai dienai darželyje įvyko lūžis ir pagaliau Matukas ėmė valgyti ir miegoti. Aš labai apsidžiaugiau, nes sūnelis keliaudamas namučio jau atrodydavo žvalesnis ir linksmenis.

20160908102934-91485.jpg

IŠVADA: Mums prireikė trijų dienų darželio lankymo, kad Matukas adaptuotūsi ir įgautų ritmą, kuris yra štai toks:

20160908102258-19020.jpg

Dabar jau galiu teigti, kad ramesne širdimi palieku Matuką darželyje, kai žinau, kad jis jau ten pavalgo ir pamiega ir neverkia, o žaidžia su vaikais ir išeina į lauką su visais pasivaikščioti. Tačiau, kaip ir kiekvieną rytą Matuką darželyje palieku su ašaromis akytėse. Rytinis išsiskyrimas mums būna sunkus ir tik tuomet išeinu iš darželio, kai kiekvieną kart stovėdama už durų išgirstu, kad Matukas jau neverkia...Ir kaip visuomet tikiuosi, kad su kiekviena diena mums taps lengviau žengti darželio slenkstį.

Šiam kartui tiek mūsų įspūdžių ir išgyvenimų. Atsisveikinu iki kito karto ;)

 

 

 

 

Solveiga25 Solveiga25 09. Sep 2016, 20:50 Dovileab

Labai to tikimės 😀 šiaip pažanga jau yra, Matukas jau pradeda darželyje valgyti, truputėlį pamiega 😀 O kas liečia puoduko reikalus jau atskira kalba, nes darželyje nenori sėstis ant puoduko..Na su laiku viskas susitvarkys, belieka nurimti ir padėti vaikučiui išgyventi naują tvarką 😀 Šiandien Matas ypatingai laimingas grįžo namo iš darželio, tai mane nuramino 😀

Dovileab Dovileab 09. Sep 2016, 10:38

Viskas bus gerai, pripras ir Matukas, ir mamytė 😀! Manau greitai ir valgymas, ir miegojimas susitvarkys.
O toks pasakojimas apie tai, kas laukia šią ar ateinančią dieną, mums labai padeda. Tik, aišku, mūsų Urtė visada turi tvirtą nuomonę. Tam, kas jai patinka, tai pritaria, o kai pasakoju apie miegą ir sėdėjimą ant puoduko darželyje, išgirstu tvirtą NE...

Solveiga25 Solveiga25 08. Sep 2016, 10:39

Nepavyko uždėti pagrindinės nuotraukos ant straipsnio, labai prašome redaktorės jei galima uždėti šią 😀