Motinystė mane padarė kitokia

Motinystė mane padarė kitokia

16. Apr 2013, 10:00

Kai sužinojau, kad laukiuosi, apėmė keistas jausmas. Pradėjau domėtis, ieškoti informacijos, dalyvauti forumuose.

 

Mamyčių klubo forumas man buvo atradimas. Skaitydavau kitų mamyčių mintis apie nėštumą, kaip jos jautėsi euforijoje, dvasiškai pakylėtos ir t.t. O aš nieko panašaus nejaučiau.

 

Buvo sunkus nėštumas, ištisai vemdavau, gulėdavau arba namuose, arba ligoninėje ir kamavo nuolatinė mintis - kada tai baigsis...

 

Nubėgus vandenims, suvirpėjo širdis - "PAGALIAU", bet ne dėl "pagaliau baigsis negalavimai", o pagaliau susitiksiu su sūneliu, apėmė neapsakoma ramybė, išnyko baimė.

Tai pirmas mūsų vaikelis, tad visi potyriai ir jausmai buvo man niekada nepažinti. Tekant saulei ką tik gimusį sūnelį paguldė man ant krūtinės, buvo be galo keista jausti tą besispiriantį padarėlį krūties link. Jaučiau visą spektrą jausmų: ir džiaugsmą, ir baimę, ir ramybę.

Buvau tiek visko prisiskaičiusi, kad atrodė nežinomo nėra nieko. Tačiau labai klydau. Pirmą naktį praverkiau, nes nuolat alkanas mažasis nedavė man miegoti, skaudėjo krūtis, spenelius, visą kūną, beprotiškai norėjosi miego, o mano sąlygas diktavo tas mažas bejėgis žmogutis.

 

Kitos ką tik pagimdžiusios moterys sako, kad iš karto pamilo vos tik pamačiusios gimusį savo kūdikį. Man taip nebuvo. Gal kokį mėnesį laiko jaukinomės vienas prie kito abu - ir sūnelis, ir aš.

 

Laikui bėgant jaučiau, kaip keičiuosi, kaip keičiasi mano jausmai, požiūris, tapau daug atlaidesnė ne tik sau, bet ir kitiems. Visapusiškai keitėsi ir mano vyras, nes jam įsijausti į tėvo vaidmenį taip pat buvo be galo sunku.

 

DABAR aš suprantu, ką reiškia būti MAMA, ir jaučiuosi esanti MAMA tikrąja to žodžio prasme.

Anksčiau mane erzindavo draugų vaikai, vis atrodydavo, kam jie su vaikais taip "cackinasi" ir t.t., nelabai ir man sekdavosi atrasti bendrą kalbą su vaikais. Dabar viskas pasikeitė.

 

Širdį užlieja begalinis džiaugsmas, kai Jonukas ištiesia į mane rankytes, kai nusišypso savo vaikiška nuoširdžia šypsenėle su dviem dantukais. Dar nuostabiau jaučiuosi, kai žinau, jog jis TAIP šypsosi ir tiesia rankytes TIK MAN, SAVO MAMYTEI.

JONUKAS - nuostabiausia, kas man gyvenime yra nutikę.

 

Inesa

 

Konkursas „Tau, miela mama"

PIRMOJI SAVAITĖ "Motinystė suteikia sparnus"

Balandžio 11 - 17 d.

Laukiame jūsų pasvarstymų, gražių minčių apie MOTINYSTĘ... Ką jums tai reiškia, kokius išgyvenimus patiriate...Norime tiesiog išgirsti jūsų mintis iš savo gyvenimo ir patirties.

 

Savaitės laimėtojai dovanosime 2 elegantiškas KLEENEX DECOR servetėlių pakuotes!

 

 

Pagrindinė konkurso nugalėtoja gaus dvi Kleenex servetėlių pakuotes ir

nuostabią knygą "LAIMINGA VAIKYSTĖ"!

Knygoje - patarimai, kaip užauginti linksmą, sveiką ir savimi pasitikintį vaiką

 

1

DUONOS NAMAI dovanoja specialų MK simpatijos prizą!

Tai duonelė iš spelta miltų - sveika ir skanu!

1

 https://www.facebook.com/DuonosNamai

 

Speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų. Jos buvo žinomos dar akmens amžiuje. Kitaip nei kitų veislių kviečių, speltų grūdai padengti žiedažvyniais, kurie apsaugo juos nuo ligų ir kenkėjų. Speltos neįsisavina mineralinių trąšų, todėl jos beveik neauginamos pramoniniu būdu. Tai genetiškai sveiki grūdai, atsparūs aplinkos užterštumui.

 

logo

16. Apr 2013, 21:07

Pasidziaugt ir pasnekint man irgi visada patikdavo, bet kai i svecius atvaziuodavo, tai mane nervindavo, kad viska ima, lipa, trupina ir t.t. 😃 O dabar pati toki tvarkdari turiu ir man ta netvarka tokia miela sirdziai 😃 Zodziu TO nesuprantau, kol pati "neisigijau" vaiko 😃 Tapusi mama, tapau itin sentimentali, ypac kas liecia vargstancius vaikus.