Mūsų šeimos sveikatos paslaptys

Mūsų šeimos sveikatos paslaptys

09. Oct 2011, 00:00

Sveiki, savo vaikučių imunitetą stiprinau ir stiprinu nuolat, todėl norėčiau pasidalinti keliais patarimais.

 

Mamos pienas

Visų pirma, vaiko imuniteto stiprinimas turi būti nuolatinis dalykas, tiesiog tapęs gyvenimo būdu. Manau, labai daug vaikučiui duoda jau pati pradžia- natūralus maitinimas, todėl abu savo vaikus maitinau krūtimi daugiau negu 2- jus metus.

 

Į lauką- kasdien

Vaiko imunitetą stiprina grūdinimas ir buvimas kasdien gryname ore. Eiti į lauką su vaiku privaloma absoliučiai kasdien, išskyrus, jei vaikas karščiuoja ar ypatingai prastos oro sąlygos. Šiuo atveju reikia vadovautis taisykle, kad nėra blogo oro, o yra netinkama apranga.

 

Svarbu vaiko nerengti pernelyg šiltai,bet ir neleisti sušalti, ypač galūnėms. Patarčiau tėveliams rinktis natūralaus pluošto rūbus( vaikučiams tiktų medvilnė, linas, vilna ir kt.). Lauke geriausia, kad vaikutis pakankamai judėtų, būtų aktyvus, nes judėjimas - taip pat vienas iš būdų stiprinti imunitetą.

Vasarą maudynės ežeruose, jūroje, saikingos saulės vonios taip pat turi įtakos imunitetui.

 

Šeima

Be šių dalykų, manau, kad vaikučio imunitetui įtakos turi ir darna šeimoje, nes dažna įtampa šeimoje turi neigiamos įtakos ir vaikų imunitetui. Taip pat dienos režimas, kai vaikutis miega laiku, pakankamai pailsi, pilnavertis ir vitaminingas maistas (ypač kuo daugiau natūralių lietuviškų daržo ir sodo gėrybių) yra labai svarbūs imunitetui.


Liaudies medicina ir žuvų taukai

Žiemą , trūkstant vitaminų ir lietuviškų vaisių ir daržovių, imunitetui pastiprinti aš siūlyčiau vartoti žuvų taukus, nes tai natūralus būdas stiprinti vaikučio imunitetą.

Vaikučiui sirguliuojant, taip pat neleisti imunitetui snausti, nesilpniniti jo cheminiais preparatais ( ypač antibiotikais), o naudotis liaudies medicina ir homeopatinėmis priemonėmis.

 

Keletas receptų:

1. Spanguolės, sutrintos su medumi, valgant kasdien po šaukštą (galima įmaišyti į košę) yra vitaminų (ypač C) šaltinis.

 

2. Tarkuota imbiero šaknis su medumi ir citrinos sultimis - labai efektyvi priemonė stiprinti vaikų imunitetui.

 

3. Labai sveika valgyti česnaką su duona ir sviestu, dėti jo į įvairias mišraines, tarkim, morkų salotas. Ir labai geras dalykas mažiems vaikams- pakabinti nuluptų česnakų grandinėlę ant kaklo, kai siaučia virusai.

 

4. Karštas pienas su natūraliu medumi padeda kovoti, kai siaučia virusai, ypač, jeigu naminis pienas ir natūralus medus.

 

Na, štai tokiais būdais aš stiprinu savo vaikų imunitetą ir galiu pasigirti, kad iki šiol labai sėkmingai.

 

Konkursas "Efektyvus būdas stiprinti vaiko imunitetą"

09. Oct 2011, 13:31

Paprasta, bet naudinga 👍