Nebuvai Kaziuko mugėje? Paskubėk - dar šiandien ir rytoj!

Nebuvai Kaziuko mugėje? Paskubėk - dar šiandien ir rytoj!

03. Mar 2012, 08:00

Pirmoji Kaziugo mugės diena Vilniuje buvo permaininga. Ir snigo, ir lijo, ir saulė švietė.

 

Tačiau labiausiai mugės prekiautojų ir lankytojų kantrybę bandė vėjas. Jis buvo toks stiprus, kad vyrai surėmę pečius palapines laikė, o ant vinių pakabintos barankos skriejo į šonus. Visgi tai nesugadino visų nuotaikos - juk šventė laukta visus metus, ir, kaip sakoma, nėra blogo oro, o tik netinkama apranga ir skylėti skėčiai.

 

Taigi, "Mamyčių klubas" vakar Kaziuko turguje spėjo nosį pakaišioti. Šen bei ten. Meduolio ragavom, barankyčių pirkom. alų midų gėrėm. Bet apie viską iš pradžių.

 

{smallpic:3}

 

Kelionę vakar pradėjome nuo Vilniaus Rotušės aikštės. Jame stovi didelis lygintuvas, toks milžiniškas, kuris turi ratus ir žada vėžinti visus vaikus norinčius. Gaila, kad mums einant pro šalį jo nebuvo, tad įamžinti nespėjome. Tačiau užfiksavome mūsų bičiulių, šeimos centro "Kartu saldu" stendą. Jie vaikus kviečia užrašyti savo svajones ir pakabinti ant Svajonių medžio. Dar galima nupiešti ar parašyti laišką mylimam žmogui. Žodžiu, kviečiame stebtelėti prie šios nuoširdžios kompanijos, pabendrauti ir pasivaišinti šilta arbata.

 

{smallpic:1}

{smallpic:2}

 

Žinoma, nebūtume iš "Mamyčių klubo", nes mūsų akį labiausiai traukė mieli daikčiukai, skirti vaikams. Pavyzdžiui, šios mielos medinės kėdutės:

{smallpic:4}

 

Arba mediniai žaisliukai, kurių Kaziuko turguje taip pat netrūksta. Beje, Kaziuko turgus tuo ir ypatingas, kad jame savo prekes parduoda patys gamintojai. Taigi, pirkdamas medinę mašinėlę gali paklausti meistro, iš kokio ji medžio ir kokiu laku dažyta. Informacija ir mažiausia kaina - iš pirmų lūpų.

{smallpic:5}

 

Net jei išeisite iš namų pavalgę, kažin ar abejingi praeisite pro Kaziuko mugės skanumynus - mėsiškus ir saldžius, kvepiančius ir labai viliojančius.

{smallpic:6}

 

Na, bet svarbiausias Kaziugo mugės atributas - riestainis, baranka ar meduolis. Be jo grįžti į namus nevalia!

{smallpic:7}

Šiandien ir rytoj Kaziuko mugė Vilniuje šurmuliuos toliau. Nuo Tymo kvartalo iki Rotušės aikštės, Pilies gatvėje ir Gedimino prospekte. Lukiškių aikštėje rengiamas alternatyvusis Kaziukas. Na, o didžiojoje Rotušės scenoje abi dienas pasirodys folkloro kolektyvai. dar viena koncertų vieta - prie Dramos teatro gedimino prospekto pradžioje. Išsamią programą rasite čia.

 

Kaziuko šventė Klaipėdoje

 

Šiandien ir rytoj Klaipėdoje šurmuliuos jubiliejinė,  20-oji Kazimierinių šventė ir Kaziuko mugė. Jos atidarymas vyks šiandien,  Teatro aikštėje vidurdienį.

 

Kaziuko mugė vyks Teatro aikštėje ir Turgaus gatvėje, joje savo rankų darbo grožybes rodys bei pardavinės šimtai amatininkų ir tautodailininkų. Mugės metu galima bus paragauti košės, blynų, įvairaus alaus, karšto vyno. Kaziuko šventę vainikuos sekmadienį, 16 val., Klaipėdos universiteto menų fakultete vyksiantis nemokamas mišraus choro „Klaipėda“ koncertas.

 

Kaziuko šventė Kaune šurmuliuos po savaitės.

 

Smagių Jums įspūdžių ir laukiame Jūsų pasakojimų iš šventės! Lai gera nuotaika nugali prasčiausią orą!

 

 

03. Mar 2012, 09:01

mes keliausime rytoj 😀

03. Mar 2012, 08:18

as ir lb laukiu, tikiuosi bus geras oras😀