Nemokami edukaciniai renginiai vaikams - šį savaitgalį!

Nemokami edukaciniai renginiai vaikams - šį savaitgalį!

22. Apr 2015, 10:58 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei dar nesugalvojote, ką veiksite su vaikais šį savaitgalį, kviečiame apsilankyti atviruose ir nemokamuose edukaciniuose renginiuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Juos organizuoja leidykla „Šviesa“ kartu su Megintuvelis.lt ikurėja Renata Česūnienė, chemijos mokslų daktare, chemijos mokytoja, NDG chemijos pamokų projekto “Muziejus – mokykla - moksleivis” edukatore.

Renginiai vyks „Pegaso“ knygynuose, kur vaikai galės laisvai dalyvauti saugiuose, patikimuose ir įdomiuose chemijos, biologijos ir fizikos eksperimentuose. NEMOKAMAI. 

  •         Balandžio 25d. (šeštadienis) 14 val. Kauno Akropolio Pegasas
  •         Balandžio 26d. (sekmadienis) 14 val. Vilniaus Akropolio Pegasas
  •         Gegužės 3d. (sekmadienis) 14 val. Klaipėdos Akropolio Pegasas

 

Renginių programa:   

Biologija: Pažvelgsime į biologijos pasaulį ir atsakysime į pagrindinius klausimus - kas yra gyvybė, kodėl ir kuo mes kvėpuojame, bei kam žemėje reikalingi augalai. Šiuos klausimus iliustruosime spalvingais eksperimentais anglies dioksido pokštų pagalba.

Chemija: gyvai pamatysime visas tris medžiagų agregatines būsenas, susipažinsime su terminu indikatorius bei cheminėmis terpėmis. Pademonstruosime terpės atpažinimą indikatoriumi, taip pat stebėsime nepaprastą vulkano išsiveržimo eksperimentą.

Fizika:  aiškinsimės, iš  kur atsiranda elektra? Kas yra laidininkas? Ar laidininku galėtų būti žmogus? Pasidarysime gyvą žmonių grandinę ir pasigaminsime elektrą, išsiaiškinsime, kuo skiriasi šiluma nuo temperatūros, ir pagaminsime ugninius burbulus, kuriuos drąsiausi lankytojai galės palaikyti rankose.

lina_baj lina_baj 22. Apr 2015, 14:21 sraigiukas

Su Kake Make irgi visuose didžiuosiuose miestuose bus, tik nepamenu datų 😀

sraigiukas sraigiukas 22. Apr 2015, 13:37

o 24d. Vilniaus Akropoly susitikimas su Kake Make

lina_baj lina_baj 22. Apr 2015, 12:42

Reik užsirašyti į savo kalendorių 😀

22. Apr 2015, 12:30

Super! Tikrai labai įdomu