Netaisyklingai laikysenai taisyti - elektroninis korektorius

Netaisyklingai laikysenai taisyti - elektroninis korektorius

10. May 2016, 11:03 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Prieš kelerius metus sukurti naujos kartos elektroniniai laikysenos koreguokliai jau išpildė milijonų žmonių svajonę – atprasti nuo kūprinimosi be kankinančių ir judesius varžančių įtaisų.

Kovai su netaisyklinga laikysena buvo sukurta nemažai įvairių priemonių. Tačiau jas išbandžiusieji žino, kad įvairūs korsetai ir diržais prie nugaros tvirtinami prietaisai yra labai nepatogūs ir nepakankamai efektyvūs. Jie varžo judesius, o vasarą juos vilkėti būna tiesiog per karšta.

Užtat naujieji elektroniniai koreguokliai yra nedidukai, kelių milimetrų storio ir kelių centimetrų skersmens prietaisėliai, prilipinami tiesiai prie kūno arba pritvirtinami prie drabužių. Todėl nesukelia jokių nepatogumų ir juos išties galima nešioti nuolat, kur bebūtumėt – darbe, namuose ar vakarėlyje. Naudojimas – taip pat labai paprastas: išsitiesus spustelti ant prietaiso esantį mygtuką. Taip užfiksuojama reikiama padėtis ir jei jūs daugiau kaip minutę būsite netinkamoje pozicijoje, prietaisas švelniai suvibruos, taip duodamas ženklą išsitiesti.

Naudojant šį laikysenos koreguoklį pagal gydytojų sudarytą programą, nuo kūprinimosi atprantama per maždaug mėnesį. Prietaisas tinkamas ir suaugusiems, ir vaikams, kurių augančiam ir besiformuojančiam kūnui taisyklinga laikysena yra ypač svarbi.

Šie prietaisai dabar labai sparčiai populiarėja visame pasaulyje – kasmet jų parduodama po kelis šimtus tūkstančių. Lietuvoje kol kas galima įsigyti tik „Posture Master“ prekinio ženklo koreguoklius.

„Be to, kad yra labai patogūs, elektroniniai laikysenos koreguokliai turi dar vieną puikią savybę – kitaip nei įvairūs korsetai, jie ne palaiko nugarą, tam tikroje padėtyje, bet ugdo įprotį pačiam žmogui nuolat laikytis taisyklingai. Kartu lavinami ir nugaros raumenys, kurie ir ateityje padeda išlaikyti taisyklingą laikyseną. Jei lygintume su mechaniniais prietaisais, kurie taip pat perspėja apie netaisyklingą kūno padėtį, elektroniniai yra žymiai tikslesni ir efektyvesni“, - įrenginio privalumus vardijo „Posture Master“ atstovė Lietuvoje Olga Suponeva.

Tai užtikrina akselerometras – tas pats, kuris išmaniajame telefone ar planšetėje automatiškai pritaiko vaizdą ekranui, kai įrenginys yra vartomas.

Netaisyklinga laikysena, kūprinimasis gali sukelti ne tik rimtų sveikatos sutrikimų (stuburo iškrypimą, kvėpavimo, virškinimo sutrikimus, kraujo cirkuliavimo sutrikimus, dėl kurių atsiranda nuovargis ir silpnumas), bet ir psichologinių problemų. Dėl kūprinimosi pakitusi išvaizda gali lemti stiprų nepasitikėjimą savimi. 

Todėl dabar, kai didelė dalis žmonių labai daug laiko praleidžia sėdėdami prie kompiuterių ar įnikę į mobiliuosius telefonus, nuolat palaikyti taisyklingą laikyseną yra labai svarbu.