Pai Kit Fai „Sugulovės duktė“

Pai Kit Fai „Sugulovės duktė“

20. Oct 2011, 07:00

 

 

Jaudinanti istorija apie moters ryžtą nepasiduoti lemčiai. Aistringas ir drąsus romanas apie dvidešimto amžiaus pradžios Kiniją, parašytas „Geišos išpažinties“ stiliumi.

 

1906 m., Pietų Kinija. Penkiolikmetės sugulovės naujaugimė Li Sija - Gražioji vos nenužudoma savo tėvo vien tik todėl, kad ji mergaitė. Ji visų užmiršta auga ryžių pašiūrėje nuolat prisimindama savo mirusią motiną, kuri buvo išsilavinusi moteris, nusipirkta Šanchajaus turguje.

 

Tėvas jai numatė sugulovės likimą, todėl dukra bus pasmerkta kančioms formuojant Lotoso pėdas. Tačiau Li Sija svajoja apie kitokį gyvenim: ji nori būti išsilavinusi, mokėti skaityti ir rašyti - ji nori matyti pasaulį, atsiveriantį už šilko ūkio ribų.

 

Sumaniai merginai pavyksta pasipriešinti savo likimui – ji pergudrauja tėvą ir pabėga su anglu jūrų kapitonu. Bet iki svajonės išsipildymo dar laukia ilgas ir sunkus kelias...

 

{smallpic:1}

 

Skaitytojų atsiliepimai:

 

Nepaprastai jaudinanti istorija trijų drąsių Kinijos motinų ir dukrų kartų. Didelė meilė ir draugystė, egzotiškos vietos, Kinijos kultūra ir tradicijos, ekstremalūs išbandymai, Rytų susitikimas su Vakarais, mokslo žmogaus mintys, nežinomo kario širdis – visa tai telpa į „Sugulovės duktės“ puslapius.

 

Knyga „Sugulovės duktė“ atskleidžia jaudinančią istoriją apie ilgą moters kelionę svajonės link. Svajonės būti tuo, kuo nori būti, svajonės būti laisva ir siekti savo tikslų.

 

www.almalittera.lt