Pasaka...  internete

Pasaka... internete

08. Dec 2012, 00:00

Tikimės, kad prieš miegą skaitote pasakas savo mažiesiems. Tikriausiai, mažylis turi ir savo mėgstamą knygutę. Tačiau, pasirodo, pasakas galima skaityti ir... internete.

 

Sveiki atvykę į Bumbambilijos pasakų pasaulį – taip mus pasitinka rašytojo ir dailininko Pauliaus Juodišiaus sukurta interneto svetainė. Vaikiškų knygų rašytojas bei dailininkas gerai žinomas jau ne vienerius metus – jo sukurtos pasakos ir herojai (beje, turintys labai neįprastus vardus, kartais užtenka vien skaitant juos kvatotis iki ašarų) pamėgti pačių mažiausių ir jau ūgtelėjusių vaikų.

 

Pasaka, kurią norime šiandien anonsuoti yra kitokia, negu iki šio buvusios – jos negalima pavartyti pirštais, paliesti popieriuje. Tačiau ją galima paskaityti internete.

 

Interneto svetainėje http://bumbam.weebly.com/ galima rasti Pauliaus Juodišiaus nemokamą interaktyvią knygą vaikams „Amarėlio pyragas". Kaip rašo pats autorius, tai pasaka apie vabalėlius, kurie iš grūdo sumanė iškepti pyragą bei norėjo tapti tokiais dideliais, kaip į milžinus panašūs žmonės.

 

Ją galima parsisiųsti į savo kompiuterį ir tada skaityti, arba galima skaityti tiesiog „online“. Kadangi iki šiol nebuvome matę nieko panašaus, nusprendėme su jumis pasidalinti naujiena. Kviečiame paskaityti pasaką (čia tinkamiau būtų sakyti: „paskaityti ir pažiūrėti“), o po to pasidalinti įspūdžiais.

 

Taigi, naujiena – interaktyvi pasaka vaikams „Amarėlio pyragas“.

 

Ką manote apie tokį knygos formatą?