Pasiruošimas darželiui

Pasiruošimas darželiui

17. Aug 2018, 11:38 Kristina B. Kristina B.

Mūsų šeima ruošiasi darželiui. Sužiūrėjau baltus marškinukus abiems rugsėjo trečiajai ir tikiuosi geriausio. 

Mažasis jau šiek tiek lanko darželį, tad man ramiau, nes jis jau moka pasilikti vienas, apsipratęs su dideliu vaikų būriu ir žino, kad ten kitokia tvarka nei namie. Neramu, nes ten kiti vaikai ir kita auklėtoja.. Deja, šito niekaip nepakeisiu. Belieka pratinti prie naujos aplinkos.

Supažindinimas su aplinka mums nėra sudėtingas, juk šį darželį jau lanko vyresnėlis. Specialiai jo ten nesivedu, bet kartkartėm tenka užsukti norint paimti brolį iš darželio. Matau, kad jam įdomu ir vis taikosi nubėgti į grupę pas vaikus. 

Manau, kad svarbiausias pasiruošimo darželiui etapas ateis, kai jau eisime susipažinti su auklėtoja, grupe ir konkrečiu kabinetu, kuriame virs visas ugdymas ir darželinis gyvenimas. Jau žinau, kad vaikams svarbu parodyti, kur jie miegos, kur valgys ir pieš, kur reikės nusiplauti rankas, kur bus jo puodukas. Savarankiškumo jausmas prideda ir pasitikėjimo.

Pirmom dienom labai padeda iš namų pasiimtas žaisliukas - mano vyresnėlis ilgiau nei pusę metų nešiodavosi šuniuką, kurį laikydavo rūbinės spintelėje. Tai suteikia saugumo jausmą, tad jau dabar bandau nužiūrėti, kuris gi žaislas mažojo mėgstamiausias :) ne taip lengva kaip galvojau - jis juos keičia nereguliariai.

Svarbiausia, kad aš pati esu nusiteikusi pozityviai ir optimistiškai, o tai, tikiu, užkrečia ir vaikus. 

picama picama 19. Aug 2018, 14:34

Tikrai, reikia pasiruošti rūbus! Gi bus šventė ir mūsų šeimoje

Gintarep Gintarep 19. Aug 2018, 10:30

Sėkmės ❤Kai mamos mano, kad bus puiku, taip ir būna 🤗