Per šalčius nereikia į mokyklą

Per šalčius nereikia į mokyklą

31. Jan 2012, 07:00

Kiekvienais metais paspaudus šaltukui, tėvai ima ieškoti informacijos, kada į mokyklą nebereikia eiti pradinių klasių vaikams, o kada – vyresniesiems.

 

Švietimo ir kultūros ministro įsakyme, kuris galioja jau keliolikti metai, numatyta, jog esant žemesnei nei 20 laipsnių temperatūrai pamokos neorganizuojamos visų tipų bendrojo lavinimo mokyklų I-IV klasėse. 


Temperatūrai nukritus žemiau 25 laipsnių, pamokos nevyksta bendrojo lavinimo mokyklų V-XII klasių vaikams bei bendrąjį lavinimą teikiančių profesinių mokyklų moksleiviams. Moksleiviams už dėl šalčio praleistas pamokas atidirbti nereikia.

 

Kaip praneša sinoptikų tarnybos, artimiausią savaitę Lietuvoje bus šalta. Šalčiausia diena – ketvirtadienis, kuomet naktį termometro rodyklė artės prie -30, o dieną bus šalčiau negu 20 laipsnių.

 

Kalbant apie darželinukus, jų buvimą lauke numato Higienos normos, kuriose numatyta, jog "kasdien 2 kartus šviesiu paros metu vaikai turi būti išvedami į lauką. Žiemos metu – esant ne žemesnei kaip minus 12 C temperatūrai ir silpnam vėjo greičiui (iki 2 m/sek.) arba ne žemesnei kaip minus 8 C temperatūrai ir vidutiniam vėjo greičiui (nuo 2 iki 6 m/sek.)". 

 

Tačiau pasigirsta viešų pasisakymų, kad tokie nuostatai labiau reikalingi kaimo mokiniams, kurie į mokyklą keliauja po kelis kilometrus pėsčiomis. Tuo tarpu miesto vaikams susisiekimas su mokykla yra paprastesnis, šalčio pasekmių jie nelabai ir jaučia.

 

Ką Tu manai apie šaltuką ir mokyklos bei darželių lankymą? Gal tikrai neverta palikti vaikų namuose, jei iki mokyklos durų juos nuveža, o po to pasiima tėvai?

 

Ar vedi šią savaitę darželinukus ir pradinukus į mokyklą?

blogietee blogietee 31. Jan 2012, 10:09

o mes leisime, nes pamokos nuo 12 val, o ir klasėje nėra sumažėjimo vaikų, mokykla netoli namų

31. Jan 2012, 09:04

mes namukuose,nes vakar nuejo 11val ir salcio buvo tik 16,o vaiku tik 5.tad siandien grozimes parko virsunemis,kylanciais dumais is kaminu.