Jolantos blogas: Prabėgo pirmoji savaitė mokykloje

Jolantos blogas: Prabėgo pirmoji savaitė mokykloje

11. Sep 2013, 09:27 jaldija jaldija

Ką gi, galime apžvelgti pirmą savaitę mokykloje. Ji prabėgo nepastebimai, kiekviena diena atnešė ką nors naujo Airidui, ir neatnešė jokių rūpesčių mamai. 


Pirmomis dienomis taip neramu būdavo , visos mintys su vaiku. Nežinau, man atrodo, kad tokio nerimo nejaučiau išleidusi Edviną į pirmą klasę. Bet matant, kad Airidui puikiai sekasi apsiprasti mokykloje, susipažinti su naujais klasės draugais ir mokytoja, kasdien  tampa vis ramiau.
Dar sunku su miegu: vakare niekaip nesiseka užmigti ( vasarą pripratome naktinėti), o ryte jau keltis būna sunkoka. Bet nors ir sunkiai atsimerkia akytės iš lovos išlipa geros nuotaikos.
Pusryčius pavalgo namie, tad pietų problema išsisprendė. Mokykloj nevalgo, įsideda ką nors priešpiečiam ir nusiperka arbatos.  Mokykla dalyvauja sveikos mitybos programoje,  šį pusmetį pradinukai gaus pieno produktus, kitą pusmetį vaisius. 3 kartus savaitėje gauna po natūralaus jogurto indelį. Mūsų valgytojas jį parsineša namo.
Pamokos baigiasi 11. 30. Tik pirmadienį iš kart po pamokų bus šokių būrelis, tad baigsis valandžiuke vėliau. Užsirašėm į šokių, futbolo ir šachmatų būrelius mokykloje. Jie bus vieną kart savaitėje,  tikimės, kad  nebus didelis krūvis vaikui.  Ir pradėjo lankyti  karate būrelį mieste 3 karus savaitėje ( patogu tuo, kad visai netoli mūsų namų). Sūnui labai patinka rimtos treniruotės.
Mokymosi tempai dar labai nedideli, namų darbų užduoda labai mažai, bet Airidas savanoriškai daro papildomas pratybas. Turime jų net keletą, todėl pasirenka ar nori rašyti, ar skaičiuoti ir spalvinti.
Vertinama mūsų mokykloje bus tik pusmečiai raidelėmis, o mokslo metų eigoje žodžiais, kurie ir atitiks tų raidžių lygmenį : puikiai ; gerai; reikia padirbėti ir  dar yra paskutinė pakopa, kuri kažkaip neįstrigo atmintyje.
Kkasėje sėdi po du, bet suolai yra atskiriami, todėl draugai dažnai būna išskiriami. Taip jau atsitiko ir mūsų mokinukui, tad šiuo metu sėdi vienas, todėl, kad draugas nuolat žiūrėdavo į Airido sąsiuvinį. Suolai reguliuojami pagal mokinuko ūgį, kitaip tariant "augantys" kartu su vaiku. Vaikus labai domina naujos s interaktyvios lentos.  Jose galima ir piešti ir rašyti pirštukais, rūšiuoti paveiksliukus ir raideles.
Į mokyklą keliauja su broliu ir jo draugais. Jaučiasi labai svarbus, nes brolio draugai ir jam paduodą ranką sveikindamiesi :-)Brolis ir per pertraukas savanoriškai  aplanko mažių, paklausia ar  gerai sekasi.  Kadangi buvo tokie puikūs orai iš mokyklos keliaudavom pėstute. Branginu tą laiką, taip smagu išgirsti visus šviežiausius įspūdžius. Kol pareidavom  namo, mes jau ir knygas ir pratybas apžiūrėdavom. Nuo vakar Airidas pusę kelio keliauja vienas, aš pasitinku pusiaukelėj. Tėvelis kolkas neįtrauktas į vaiko vežiojimą, na bet tas tikrai jo dar laukia ateityje.
Mokytoja apibūdina Airidą kaip labai rimtą ir kruopštų vaiką. Labai tikimės, kad jis ir ateityje toks išliks.

jaldija jaldija 11. Sep 2013, 09:56

Ačiū už palinkėjimus.

11. Sep 2013, 09:34

Koks man fainuolis jūsų berniukas 😀 sėkmės jam ir toliau 🌷