Pirmasis Lietuvoje vaikų darželis - su vaizdo kameromis

Pirmasis Lietuvoje vaikų darželis - su vaizdo kameromis

11. Sep 2015, 13:15 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nuo šio rudens sostinėje duris atvėrė didelę patirtį turintis ir besiplečiantis vaikų lopšelis darželis "Rudnosiukas 3", kuris pirmasis Lietuvoje turės kokybiškas vaizdo kameras. Tėvai ir kiti vaikučių artimieji kartu galės džiaugtis iš bet kurios pasaulio vietos.

"Mūsų ilgametės darbo patirties žinios leidžia teigti, kad tėveliams labai sunku ryte palikti savo vaiką ir visą dieną jausti nerimą širdyje. Kaip ten jis? Ar linksmas? Ar jam viskas gerai? O jei ryte dar palikau su ašarom, ar nusiramino? Įsijungę išmanųjį telefoną ar kompiuterį pamatysite savo vaiką apglėbtą meile ir rūpesčiu, be ašarėlių ir laimingą draugų būryje. Taip pat smagu matyti besimokančius, dainuojančius, šokančius, miegančius, valgančius ar dūkstančius savo vaikučius", - šypteli darželio tinklo "Rudnosiukas" šeimininkė Vaida Semėnienė.

20150911133847-70524.jpg

20150911133151-74511.jpg

Filmavimo idėja, pasak Vaidos, kilo dar ir todėl, kad daug tėvelių yra išvykę dirbti svetur. Nors yra skype bei kitos šiuolaikinės komunikavimo priemonės, tačiau jos neatstos to didelio džiaugsmo matyti savo vaiką visą dieną.

Darželis įsikūręs Lazdynėlių mikrorajone, šalia Bukčių nacionalinio miško, toliau nuo miesto triukšmo šiuolaikinės statybos erdviame name. Nedidelės grupės užtikrina puikų ugdymą ir dėmesį kiekvienam vaikui, mažina užkrečiamų ligų plitimo tikimybę.

20150911133045-74608.jpg

Vaikui susirgus, tėvelių prašymu, į namus atvyksta auklėtojos asistentė ir slaugo bei smagiai praleidžia laiką su vaiku. 

Pagrindinis tokio pirmo Lietuvoje darželio atidarymo tikslas, kaip tikino darželio vadovė - užtikrinti skaidrią, nepriekaištingą ugdymo ir vaikų priežiūros kokybę, tėvelių ramybę ir pasitikėjimą pedagogais bei darželiu.