Pirmoji Mantuko savaitė darželyje. Adaptacija baigta

Pirmoji Mantuko savaitė darželyje. Adaptacija baigta

29. Aug 2013, 10:19

Sveikos, mielosios,

Štai ir prabėgo pirmoji savaitėlė darželyje, ji buvo labai sėkminga ir džiugi tiek mums, tėveliams, tiek pačiam Mantukui.

Na, o dabar apie viską nuo pradžių.

Taigi, pirmąją dieną neapsiėjome be ašarų, bet ašaros riedėjo ne ryte, kuomet aš jį palikau, o po pietų einant namo. Vaikui taip patiko daržely, kad visą kelią namo eidamas verkė, šaukė, pyko, kad nenori eiti namo, o nori į ''darbuką''.

Prisipažinsiu, dar niekad taip nesidžiaugiau matydama verkiantį savo vaiką. Jautė mano širdis, kad tos ašaros geras ženklas ir kaip sakoma, mamos širdis niekada neklysta.

Antrosios dienos rytą Mantukas atsikėlė anksčiau už mane ir atbėgęs su dideliu džiaugsmu mane budino ''mama, kelkis jau diena, aisim į darbuka''.

Nukeliavę į darželį atsisveikinom, davė man bučkį ir nubėgo laimingas į grupe.  Visos kitos dienos buvo tokios pat, ryte su džiaugsmu keliaujam į darželį, o vakare einam miegoti su ta mintim, kad rytoj vel eisim pas vaikucius.

Tai, kad Mantukas taip noriai eis y darzely as tikrai nesitikejau ir galvojau, kad po poros dienu tai tikrai prades verkti kad nenori. Bet eiliny karta vaikas man yrode koks jis yra savarankiskas ir pasiruoses priimti visus gyvenimo issukius.

Begalo juo DIDZIUOJUOSI !!!!

Noriu siek tiek papasakoti apie musu darzely ir jo dienotvarke. Taigi, ryte y darzely turim suspeti iki puses 9 ir buna Mantukas jame iki 12, tuomet keliaujame namo, pavalgom pietus, pailsim ir nuo 14 val iki 16 val vel Mantukas buna darzelyje.

Galbut tai ir padejo mum susidraugauti su darzeliu, nes vaikas nebuvo paliktas ten visai dienai ir taip ygavo pasitikejima manim, kad visad uz keliu valandeliu ateinu jo pasiimti.

Dar labai Mantukui patinka, kad y darzely keliauja su kuprine, kurioje vaikiska dezute su pusryteliais. Visi vaikuciai kartu pavalgo, tai ka teveliai ryte ydeda, o darzelis teikia arbatele. Po pusryteliu visi valosi dantukus ir bega zaisti.

Darzelis tikrai labai skiriasi nuo Lietuvos darzeliu tiek savo visu inventoriumi, tiek poziuriu y paty vaika. Mantukas labai pasikeite jau po pirmosios savaites, nebekyla problemu vakare, kuomet reikia susitvarkyti zaisliukus, tapo zymiai paklusnesnis ir ramesnis vaikas.

 Tad siam karteliui tiek naujienu is musu fronto pro reta vis parasysiu kaip sekasi, nes man paciai tai naujas potyris gyvenime.

mama Rasa ir Mantukas

 

29. Aug 2013, 13:52

tikiuosi niekas nepasikeis ir vaikas toliau noriai eis y darzely

jaldija jaldija 29. Aug 2013, 13:42

Smagu skaityti, kad taip puikiai sekasi Mantukui 👍 Sėkmės ir toliau 🌷

29. Aug 2013, 11:29

oho!! nu kaip smagu skaityti tokias naujienas 😀 saunuoliai 😀 o mano Domantas jau va antri metai einam, tik po pusdieni, bet einam nenoriai, daznai ir asaru pasitaiko...