Pirmoji savaitė darželyje

Pirmoji savaitė darželyje

09. Sep 2018, 16:59 Anita Anita

Va kaip greit prabėgo pirmoji savaitė darželyje. Pirmosios pratinimo dienos prasidėjo rugpjūčio 29 d. Pirmas dvi dienas praleidome grupėje ir darželio kieme drauge. Vaikas jautėsi neblogai ir saugiai nes žinojo, kad aš šalia esu. Susipažinome su žaisliukais, važiuojančiom mašinom, auklėtojomis ir vaikučiais. Trečioji diena darželyje buvo sunki, nes palikau jau vaiką valandai su auklėtojomis ir kadangi viskas greit įvyko, vaikas nesuprato, kas vyksta ir ar tikrai mama griš. Sumaišties dar sukėlė, nes su viena auklėtoja palikau, su kita radau, nes ta auklėtoja turėjo išeiti į kitą grupę porai valandų ir visą visą valandą be sustojimo Tajus prarėkė. Sakė neverkė, bet rėkė. Auklėtoja pasakojo, kad Tajus vis šaukė MAMA TETE TEPU NAMO. 

Kita savaitė prasidėjo šventiškai (rugsėjo 3-ioji). Po savaitgalio vaiko vieno jau nebepalikau darželyje. Kartu buvome grupėje, kieme stebėjome renginį. Manęs vaikas jau nebepaleido. Susipažinome su nauja padėjėja, kuri greitai tapo Tajaus mylimiausia darželyje. Taip pat susipažinome su dviem naujom mergytėm grupėje. Jos tądien buvo taip pat kartu su mamytėm. 

Antradienis (rugsėjo 4d.) - atvažiavę į darželį, persimovėm batukus, atsisveikinome ir jau palikau vaiką valandai. Sunki diena darželyje taip pat buvo. Daug parėkdavo, nenorėjo paleisti padėjėjos, kai ji turėjo išeiti trumpam, po to įsistvėrė į auklėtoją. Auklėtoja su juo vaikčiojo po darželio vidų, buvo pas pavaduotoją, sakė Tajus parodė kaip rašyti, o po to jau ir aš atėjau. Vaikas nusišypsojo, bet rankos man nedavė, ėjo toliau su auklėtoja į grupę. Tajui apsiraminti padėjo jo mylimas žaisliukas katinukas, kurį visur tampėsi ir graužė jo kojas. Grupėje aš turėjau užpildyti anketą, o Tajus jau žaidė su žaisliukais, kraustė dėžę, prisukinėjo ratukus, dar rado įvairių idomybių, o aš net ramiai galėjau užpildyt, ką reikia. Padėjėja net pasaka va kokia pažanga. 

Trečiadienis ( rugsėjo 5d.) - vaikas jau įvažiavus į darželio teritoriją šaukė Ne Ne ir pradėjo verkšlent, nenorėjo eit iki darželio, jau tik ant rankų nusinešiau. Palikau jau ilgėliau, beveik 2 val. Auklėtoja pasakojo, kad verkė geras 20 minučių, po to visąlaik ant rankų auklėtojai arba padėjėjai. Supyko tik tada vėl, kai nei viena negalėjo laikyti ant rankų, o turėjo sodinti vaikučius ant puodukų. Tajaus nesodino, nenorėjo kelt dar streso jam. Pasiėmiau jau vaiką iš rūbinės šaukiantį MAMA. Tądien Tajus jau domėjosi, kas ką veikia, bet išliko stebėtojo pozicijoje. Taigi trečiadienis praėjo jau geriau.

Ketvirtadienis ( rugsėjo 6 d.) - dirbo vyresnioji auklėtoja. Jau buvo paliktos ir naujos mergytės vienos, tai ši diena sakė buvo labai sunki visiems, daug vaikų verkšlenimų, liūdesių. Tajų pasiėmiau iš lauko. Jis vis tampė auklėtoją už rankos ir vis vedė iš darželio ieškot mano mašinos :). Ši auklėtoja jau nenešioja daug ant rankų, tai diena buvo vaikui sunkesnė. Ši auklėtoja nedaugžodžiauja, sakė vaikam dar reikia laiko.

Penktadienis ( rugsėjo 7-oji) - Vaikas jau ėjo be ašarų, bet lūpą vis tempė. Nuėjom į grupę, jau leidosi batukus pakeisti, bet vis lupytės smuko žemyn, norėjo verkt, bet dar laikėsi. Paaiškinau, kad pabus su auklėtojom, kad pažaistų, po to eis į laukelį ir aš atvažiuosiu pasiimti. Vis linksėjo ir sutiko ką sakiau, davė bučkį. Perdaviau vaiką padėjėjai ir tada jau pravirko. Bet verkė sakė neilgai ir visą dieną išbuvo puikiai. Lauke jau ir smėliuke vidury kelio rastam pasikniso ( savo katinuką šalia net pasidėjo, tai visas juodas buvo), dar rado dviratį, tai ratus sukiojo. Jau ir apsipratinėjo su žinia, kad dabar turės lankyti darželį. Aš atsiėmiau jį lauke, gražiai už rankos vaikščiojo su padėjėja, dairėsi ir net nematė manęs, kol nepašaukiau. Pašaukiau, tai jau atlėkė pas mane, apsikabino, davė bučkį ir rodė kaip dėdės žolę pjauna ir vedė link paspirtuko. Taigi savaitė baigėsi su linksmesnėm žiniom, kad apsipratinėja ir su aplinka ir su mintim. 

Tikiuosi po savaitgalio nebus vėl baisiai jam sunku likti darželyje. Lauks nauja savaitė, jau ir teks palikti ir pusei dienos. Pirmadienį dar porą valandų paliksiu, o po to jau žiūrėsim :).

Nuotraukos iš savaitės ir savaitgalio akimirkų lauke

20180909165530-83157.jpg

20180909165604-87640.jpg20180909165647-33219.jpg20180909165752-57239.jpg20180909165832-92002.jpg20180909165933-82977.jpg

kodelcia kodelcia 09. Sep 2018, 19:36

Linkiu dar lengvesnės savaitės! Mums ir sudėtinga su atsiskyrimu...