Pirmokėlio blog'as: Kajus. Mokyklai pasiruošęs

Pirmokėlio blog'as: Kajus. Mokyklai pasiruošęs

26. Aug 2015, 17:56

Sveikos, mamytės !

 

Nenumaldomai lekia laikas ir karštos vasaros dienelės senka, kaip smėlio laikrodžio smiltelės, Regis tik prasidėjo vasaros malonumai, krykštavimas, vaikystės žaismas vandens pursluose, margaspalvėse pievose, o štai liko vos nepilna savaitė iki rudenėlio.

 

Su Kajum apie mokyklą kalbėjome jau tuomet, kai šis pradėjo lankyti darželį. Dažnai namuose mokydamiesi žaisdavome ir mokyklą. Pasakodavau, kad nebus tokia tvaka, kaip darželyje, reikės stropiai atlikti užduotis, laiku valgyti, laiku atlikti kas sakoma. Bus kitokia disciplina. Regis, tai manajam ir nelabai patiko, bet linksmoji dalis ta, kad bus kūno kultūros pamokos, dailė, per pertraukas bus smagu su klasės draugais žaisti. Juo labiau draugai – visi iš darželio, tad visiems bus drąsiau.

 

Namuose turime gausybę knygučių, lavinančių rankytę, mąstymą. Taip pat skaitymo elementorių.

Dabar, kai jau viena koja esame mokyklėlėje, vaikas puikiai supranta kas jo laukia, bet vis dar iškyla klausimų. Pavyzdžiui, sako, kad auklėtoja turės aprodyti mokyklą, kur kas randasi. Šitai teisingai pastebėjo, nes su mokytoja buvome susitikę tik kartą, ir šią savaitę bus dar vienas susitikimas prieš rugsėjo 1-ąją. Dar tik savo klasę matė, tad viskas įdomu. Kiemo aplinka supažindinta, nes nemažai laiko ir vasarą praleidome smagioje aikštelėje prie mokyklos.

 20150826175237-87633.jpg

Būsima mokytoja patiko ir Kajui, ir man, manau maloniai bendradarbiausime.

 

Kolkas džiaugiasi likusiais vasaros krisliukais. Šiandien baigėme pasiruošimą mokyklai pirkinių atžvilgiu (apie tai kitame blog‘e), susitvarkėme dantukus, apsilankėme kirpykloje ir begalo laukiame mokslų starto.

 

Mama Roberta

27. Aug 2015, 21:24

Ačiū ačiū 🌷
Aha vienas lieknas kitas kiek minkštesnis 😀

neri neri 26. Aug 2015, 21:27

o jau mažylis koks burbuliukas 😉

jaldija jaldija 26. Aug 2015, 20:58

Gražuoliai broliukai 👍 Šilta nuotraukytė ❤
Sėkmės pirmokėliui 🌷 Gražios šventės 🌷