Pirmoko Gedimino dienos mokykloje ir ne tik!

Pirmoko Gedimino dienos mokykloje ir ne tik!

21. Sep 2016, 14:15 Loreta_K Loreta_K

Sveiki,

Šiame įraše papasakosiu kaip atrodo mano pirmoko Gedimino diena, kai reikia eiti į mokyklą:

Rytas: Gediminas pats iš vakaro nusistato žadintuvą 7 valandai ryto. Nuo pirmadienio iki trečiadienio pats savarankiškai atsikelia, na, o ketvirtadienį ir penktadienį, jau reikia raginti, kad keltųsi, nes keliasi labai nenoriai. (Mūsų išvada 5 dienų mokykloje, kaip ir darbe yra  per daug). Atsikėlęs nusiprausia, apsirengia iš vakaro pasiruoštus rūbus, papusryčiauja, jei nusprendžia, kad mokyklos valgykloje nevalgys, kažką pasiruošiame namuose ir susidedame į priešpiečių dėžutę. Mokyklos valgykloje dažniausiai valgo saldžius blynelius su saldžiu padažu, nes mamytė namuose tokių tikriausiai nemoka iškepti, nes neiškepa.. 7.40 išeiname iš namų, kiekvieną rytą palydžiu iki gatvės, kad būtų linksmiau. ( Mokykla kitoje gatvės pusėje). 

Diena: Dažniausiai sūnus grįžta apie 13 valandą nuo praėjusios savaitės pareina pats vienas, kartais pasilieka ilgiau, jei nori mokyklos kieme pažaisti su kitais vaikais. Grįžęs pavalgo pietus ir pailsi, pažiūri filmukus. Na ir po visų filmukų kalbamės kaip jam sekėsi mokykloje, pažiūrime ar nėra užduotų namų darbų. Dažniausiai jų būna. Tikriausiai ne viską spėja atlikti klasėje, tad namuose tenka skirti apie 1 valandą įvairioms užduotėlėms - parašyti raideles, skaičiukus, paskaityti ar ką nupiešti, nuspalvinti. Atlikę visas užduotėles pažiūrime kokios laukia rytoj pamokos ir susidedame reikalingus vadovėlius, pratybas ir reikalingas priemones. Iki vakarienės būna poilsio laikas, jei gražus oras būname lauke, jei ne ką nors įdomaus veikiame namuose.

Vakaras: po vakarienės jei turi jėgų Gediminas dar pažaidžia su broliu ar šiaip su žaislais, arba šiaip slampinėja namuose. Apie 20 val. pasiruošia rytojaus rūbus, nusistato žadintuvą, bei ruošiasi kelionei į lovą. Prieš užmiegant, mes su Gediminu abu sugulę lovoje paskaitome knygelę. Tai gi beveik kiekvieną vakarą 21 valandą sūnus jau sapnuoja sapną, nes manau tikrai labai išvargsta per dieną ;)

Linkėjimai, iki kito karto!

floryte floryte 21. Sep 2016, 23:21

Tikrai stebėtina, kad pirmokiukas pats keliasi ryte į mokyklą. Šaunuolis!😀

jaldija jaldija 21. Sep 2016, 18:16

Šaunus berniukas, koks pareigingas👍 Mano nei ketvirtokas nesugeba pats atsikelti, gali traktorius kambaryje važiuoti, kažin ar pabustų :-)