Pirmos dienos darzelyje - totalus fiasko... Paulinos ir Kamilos pradžia

Pirmos dienos darzelyje - totalus fiasko... Paulinos ir Kamilos pradžia

19. Sep 2015, 00:06

Deja deja, gerom naujienom pasigirti negaliu... Pirma diena buvo vakar. Jau kurį laiką vis pasakojau apie darželį, gimtadienio proga gavo kuprinytes, susidėjome basutes ir iškeliavome. Atėjome į grupę, niekas neverkia, smagu:) pabuvau šiek tiek, merginos drąsiai nuėjo apžiūrėti naujų žaislų ir aš pasakiusi, kad greitai grišiu, išėjau. Girdėjau, kad Paulina suverkė, bet greitai nusiramino. 

Aš nusprendžiau nueiti pasiimti kavos. Lygiai po 17min skambina auklėtoja, negali nuraminti Kamilos. Lekiu į grupę. Kaip ji klyke, nesavu balsu, akys patamsėjusios, atrodo tuoj išprotės. Paulina buvo išsigandusi irgi verkė, bet ne taip kaip sesė. Nuraminau abi, išėjom į lauką ir čia išgirstu visą istoriją...

Kamila grupėje prisisiojo į triusikėlius (pėdkelnes), auklėtoja priėjo, norėjo ją paimti ir pasikeist. Ji jos neprisileido, auklėtoja norėjo ją nunešti, ji pradėjo stipriai verkt,stumt ją nuo savęs ir tada auklytė, praktikantė ir auklėtoja nešė ją į wc ir ten nurenginėjo, o ji klykė. Visą šią istoriją man pasakojo pati auklėtoja, kol buvom lauke. Ji man pasiaiškino, kad pati pasimetė, nežinojo ką daryti... Kamila kol kas bijo grupės, bijo auklėtojos. Pasirodo jai tai pirmi metai su mažiukais tokiais.

Man galvoje nesusidėlioja, kaip buvo galima vaiką nešti tryse į wc? juk tai vaikas, ne psichinė ligonė...

Kam reikėjo ją iš karto perrengti, prieš tai nenuraminus?

Kaip įveikti baimę? 

ir dar. Kai klausiu auklėtojos, kaip daryti, kada pirmadienį ateiti, ji nieko nepataria... mėgstamiausias žodis NEŽINAU.

 

floryte floryte 20. Sep 2015, 20:03

Brrr, kaip baisu. Tikrai, pradžia ne kokia. O ji kaip tik turėtų būti gera, kad vaikučiai lengvai adaptuotųsi. Sėkmės jums didelės tame nelengvame kelyje- pratinantis prie darželio.

Gintarep Gintarep 19. Sep 2015, 17:15

vaikams sunku....teveliams dar labiau...turbut i namucius aukletojos pasikviesti negalima? dar puikiau buna vaikams jei pas aukletoja i namus pavyksta nuvaziuoti... bet turbut Lietuvos valdiskame darzelyje tai skamba kaip idijotiskas pasiulymas, ane? ( cia as siulau is amerikieciu metodikos, kuria mums taike anglu mokykleleje, mes privalome kas 3 men. vis mokytojas pasikviesti i savo namucius, nes kas 3 menesiai vis gauname naujas, kad jos nesugebetu pradeti kalbeti lietuviskai) ir darzelyje sia metodika teko isbandyti (gaila, kad ne pirmosiomis lankymo dienelemis), nes teko aukletoja pavezeti iki namuciu. Patiktu man ir pradiniu klasiu mokytoja i svecius pasikviesti, bet valdiskoje lietuviskoje mokykloje tai mistika.
O jums siulau dabar pas ta aukletoja dar nevesti ir palaukti kol dirbs kita ir tai gal po kokiu dveju savaiciu arba dabar nueiti ir lyg i svecius: juk tuoj prasides visokie darbeliu pristatymai, spektakliukai ir pan...o kaip ekskursijos? va i ekskursijas juk ir mamyte galetu palydeti...

jaldija jaldija 19. Sep 2015, 14:58

Patarčiau jei turit galimybę jokiu būdu po tokio streso nepalikti vienų. Nueiti, pabūti kartu ir taip po truputėlį. Labai veiksminga pataikyti tokį momentą kai vaikučiai eina į lauką, arba į salę (kur sportuoja, šoka ir dainuoja), ten dažniausiai vaikai greičiau įsijungia į judėjimą. Pasidomėkite dienotvarke, veikla, ir eikite tokiu metu kai vyksta kas nors įdomaus.
O šiap neįsivaizduoju kaip per kokią 20 min tiek visko įvyko, kad taip išgąsdino mergaitę. Pagal jūsų aprašymą tai klaikiai atrodo.

19. Sep 2015, 00:36

Sakyčiau, kad auklėtojos ir jos padėjėjų elgesys nebuvo teisingas šioje situacijoje. Dabar mergaitė tikrai daug sunkiau prisileis ją išgąsdinusį žmogų. Sėkmės ir stiprybės!