Plastilinas - "žaislas", kurį mėgsta visi

Plastilinas - "žaislas", kurį mėgsta visi

18. Feb 2013, 00:00

Plastilinas yra vienas iš tų smagių užsiėmimų, kuriuos mėgsta, turbūt, visi vaikai. Lipdyti – ne tik smagus kūrybinis darbas, bet ir puiki mažylio pirščiukų bei vaizduotės treniruotė.

 

Kada laikas supažindinti su plastilinu?

 

Jau vienerių metų mažyliui galite pabandyti į rankas duoti medžiagos, panašios į plastiliną. Pavyzdžiui, naminės tešlos gabalėlį, jeigu susiruošėte kepti pyragą. Tiks ir druskos tešla: lygiomis dalimis druska su miltais, šiek tiek aliejaus ir vandens, kad masė išsiminkytų. Žinoma, jums teks parodyti, ką gi galima daryti su šiuo nauju "žaislu", taip pat nepalikite mažylio su juo vienu, kad jis neužspringtų.


Pirmasis kartas

 

Pirmą kartą į rankutes plastiliną paėmęs vaikas tikriausiai pradės jį gnaibyti, gniaužyti, mėtyti ant grindų. Nedrauskite, nes tai puiki rankučių mankštelė. Kad būtų naudingiau ir įdomiau, pasiūlykite plastilinu žaisti ant lentelės, dubenėlio ar popieriaus.

 

Parodykite, kad plastilino gabaliukus galima klijuoti ant lentelės. Kai tai nusibos, ant lapo nupieškite daikto kontūrą (obuolį, boružėlę, saulę) ir paraginkite vaikutį priklijuoti  taškelius ir pan.


Plastilino kamuoliukai ir gyvatėlės

 

Dvejų metų ir vyresniam mažyliui parodykite, kaip galima sukočioti :gyvatėlę". Yra net keli būdai: kočioti rankose arba pasidėjus ant stalo. Parodykite, kaip gyvatėlę paskui galima supjaustyti arba sujungti abu kraštus ir išeis ratukas.

 

Nulipdykite plastilino kamuoliuką ir leiskite mažyliui jį delnuku suspausti. Taip, išėjo blynelis! Dabar jį galima dekoruoti - įspaudžiant žirnių, kruopų ir įdomių formų makaronų. Žaisti su plastilinu išties įdomu, o būdų ir variantų yra daugybė!

 

Atsargumas gėdos nedaro

 

Perkant plastiliną, paskaitykite jo etiketę - kokio amžiaus vaikams skirtas, iš ko pagamintas. Rinkitės tą, kurio sudedamosios dalys yra augalinės kilmės, be kenksmingų priedų. Taip pat nepalikite vaiko su plastilinu žaisti vieno.

 

5 idėjos, ką nuveikti su plastilinu:

 

1. Iš mažų ratelių suverta spalvota plastilino grandinė. Kokių spalvų joje yra?

 

 

2. Supintos kasytės. Paklauskite vaikučio, kuri iš jų yra trumpiausia, o kuri - ilgiausia?

 

 

3. Linksmieji veidukai. Ar visi jie šypsosi? O gal tarp jų slepiasi ir liūdna šypsenėlė?

 

 

4. Žaidimo kubelis. Suskaičiuokite, kiek taškelių turi kiekvienas jo šonas.

 

Ar mėgstate su vaiku žaisti plastilinu?

motinysteveza motinysteveza 18. Feb 2013, 20:45

kasytės patiko. vis sukau galva kaip patogiausia būtų išmokyti dukrą pinti kasas (ji pina lėlėms ir vis nepavyksta), o su plastelinu būtų iš tiesų nesunku!!

18. Feb 2013, 14:16

Mėgsta nuo mažumės, su priežiūra, lig šiolei karts nuo karto išsitraukiam 😉

18. Feb 2013, 12:57

mano sunui irgi labai patinka plastelinas, super zaidimas ypac ilgais ziemos vakarais 👍

18. Feb 2013, 12:23

jo mano vaikas labai megsta plastilinu zaisti 😀

18. Feb 2013, 08:45

taip 😀 vaikui labai patinka