Po spektaklio - viskas NUSIBODO :)

Po spektaklio - viskas NUSIBODO :)

18. Nov 2014, 09:22 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Jau kelinta diena mėgstamiausias merginų žodis tapo - NUSIBODO. Pradžioje, sunerimau, nes pagalvojau, kad kalasi dar vieni ožiukų ragiukai, bet vėliau prisiminiau kur viso to šaknys :)

Sekmadienį apsilankėme visų laikų populiariausiame, ilgaamžiškiausiame, labiausiai suaugusiems pažįstamame vaikiškame spektaklyje - "Geltonų plytų kelias". Jeigu jums plius/minus 30 metų, tai tikrai galite be klaidų sudainuoti "Geltonų plytų keeeeelias, kiekvienam nutieeeestas" arba "Man nusibodo nusibodo nusiboooodo" :) 

Pagaliau išaušo akimirka, kai nusprendžiau, jog ir Smiltei bei Eleonorai laikas susipažinti su liūtu, kaliause, medkirčiu ir Doroti. 

Neramino, kad spektaklis yra ilgokas - beveik dvi valandos į kurias įsiterpia neilga pertraukėlė. Maniškės dėmesį vis dar koncentruoja gerą pusvalandį. Bet ne šįkart! Buvo tobula - gal pirmos dalies pabaigoje Smiltė ir pradėjo muistytis, bet antrąją išsėdėjo sustingusi nuo įspūdžių, gaudė kiekvieną frazę, kiekvieną judesį. 

20141118121939-83820.jpg

Nors mums, suaugusiems, "Geltonų plytų kelias" siejasi su legendiniais Keistuolių aktoriais - Ilona Balsyte, Andriumi Kaniava, Dariumi Auželiu ir kitais, neprasčiau savo vaidmenis atlieka ir jaunoji karta. O vaikams šie rūpesčiai išvis nė motais. 

"Geltonų plytų kelias" - spektaklis, kuris turėtų būti įtrauktas į mokyklinę programą, privalomai aplankomas kiekvieno Lietuvos vaiko, o dainos atliekamos "Dainų dainelėje", kaip privaloma programa. 

Keisčiausia (o Keistuoliuose juk viskas turi būti keista), Smiltei ir Eleonorai labiausiai patiko... Kaliausė. Nes ji juk juokinga!

20141118121957-88289.jpg