Projektas “Kaip mes kuriame darželį“: Auklėtojos

Projektas “Kaip mes kuriame darželį“: Auklėtojos

02. Jan 2014, 14:24

 Nauji metai – naujos rimtos temos. O kas gali būti rimčiau už darželio auklėtoją? Žmogų, kuris diena dienon rodo pavyzdį mažyliui, žaidži ir rūpinasi juo, ugdo ir nori nenori įtakoja jį?

Mums auklėtojos – svarbiausias darželio aspektas. Bet nebuvome tikros, kas svarbu mamytėms. Taigi, kaip geriausia išsiaiškinti, ko reikia vaikučiams, mamytėms, kodėl jos veda į vieną darželį, o apie kitą net nenori girdėti? Ogi, imti ir paklausti! 

Atlikus apklausą, paaiškėjo, kad vienas iš svarbiausių dalykų ir mamytėms yra AUKLĖTOJA. Tad kokia turi būti auklėtoja, kad patiktų ir tėveliams,  ir vaikams?

Pasikalbėjusios su mamomis, išskyrėme kelis pagrindinius kriterijus: išsilavinimas, meilė vaikams, amžius, išvaizda, kalba ir manieros. Daugumai mamyčių svarbiausia buvo ne išsilavinimas ir diplomai, o žmogiškieji faktoriai: "kad mylėtų vaikus, būtų maloni, graži". O gal iš tikrųjų, išsilavinimas būtinas tik valstybinėms institucijoms? Juk svarbiau, kaip auklėtoja moka bendrauti su vaikais, kaip juos jaučia, kaip moka būti švelni, bet kartu ir mokanti sudrausminti? Nors iš kitos pusės, išsilavinimas - tai ne tik diplomas stalčiuje, bet vaiko raidos ir psichologijos žinios, ugdymo ypatumų žinojimas. Turbūt svarbiausia, visas komplektas. :) Bet mielos mamytės, pasidalinkite savo lūkesčiais. Ar patikima Jums būtų auklėja, be galo gerai sutarianti su vaikais, iniciatyvi ir aktyvi, bet be diplomo. Kiek svarbus šis aspektas Jums?

Kitas klausimas nestandartinis. Ką manote apie auklėtoją vyrą? Šeimoje irgi dažniausiai yra ir tėtis, ir mama. Gal ir vaikų darželyje, būtų naudingas auklėtojas-vyras. Yra darželių, kur dirba auklėtojai vyrai ir , rodos, ten kolektyvo balansas puikus, bet vėlgi, ar neatbaidytų Jūsų ši aplinkybė? Psichologai teigia, kad vyrai visiškai kitaip bendrauja su vaikais, taip lavindami visiškai kitus vaikučių sugebėjimus, jausmus.  Taigi, ką manote apie vyrą auklėtoją?

Kaip jau turbūt supratote iš mums aktualių klausimų – šiuo metu formuojame komandą. Kas garantuoja sklandų bet kokios įmonės ar verslo veikimą? Kolektyvas. Todėl mums čia svarbiausia grandis. Dabar renkamės auklėtojas. Jei žinote, iniciatyvią, labai mylinčią vaikus, turinčią idėjų ir į auklėtojos darbą žiūrinčią, kaip į nuolatinę kūrybą – būtinai pasiūlykite susisiekti su mumis. Mes garantuojame įdomią ir laisvės augti suteikiančią aplinką, kur visi vieni kitiems padėsime siekti ir pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Labai labai lauksime Jūsų komentarų, Jūsų nuomonė mums be galo svarbi. Tikiuosi greitu laiku jau pristatysime savo taip išieškotas auklėtojas ir visi kartu jas pasveikinsime prisijungus prie mūsų. Susiekti su mumisauklėtojų ar bet kokiais kitais klausimais galite tel. 868461466 Gabija