Projektas “Kaip mes kuriame darželį“: Vien oru sotus nebūsi arba apie maistą

Projektas “Kaip mes kuriame darželį“: Vien oru sotus nebūsi arba apie maistą

06. Jan 2014, 09:06

Šiandien norime papasakoti apie kitą darželio kūrimo etapą – maitinimo paieškas. Ieškodami maisto tiekėjo kreipėme didžiulį dėmesį į tai, ar tiekėjas nusiteikęs taikytis prie mūsų prašymų. Aišku, čia reikia paminėti, kad vietos kūrybai yra labai labai mažai, nes įstatymai reglamentuoja beveik viską. Ir dar, savaime aišku, kad turėtų visus leidimus ir patirties tiekiant maistą darželiams.

Pirmiausia, kam mums reikėjo lankstaus maisto tiekėjo? Mes pačios būdamos mamos, turim susidariusios nuomonę, kuo vaikai turi būti maitinami, ką vaikai mėgsta ir kas yra sveika. Ir nors valgiaraščiai sudaromi kaip matematinės formulės, sudėtingi algoritmai ir kartais net kaip neišsprendžiamos lygtys, visgi, jei yra galimybė vietoj keptos morkos rinktis garuose troškintą – mes linkusios tai ir rinktis.

Antra, kam mums reikėjo patikimo ir patyrusio maisto tiekėjo? Pirmiausia tam, kad būtume tikri, kad vaikai laiku gaus pažadėtą maistą. Antra tam, kad turėtų patirties sudarant ir koreguojant valgiaraščius ir tam, kad atsižvelgimas į mūsų pastabas nebūtų pernelyg daug laiko ir kitų resursų reikalaujantis dalykas, nes su patirtimi ateina ir lankstumas. Trečia, aišku, buvo kaina.

Taigi turėdami šiuos tris pagrindinius aspektus galvoje - ėmėmės tiekėjų paieškų. Na, tai buvo nelengvas procesas... Jeigu randi du pirmus punktus atitinkantį tiekėją, tai trečiasis punktas tampa neįkandama kliūtimi. Jei randi tiekėją pagal trečiąjį punktą, tai, žiūrėk, nelabai ką galima pasikalbėti apie pirmuosius. Jei atrodo, kad jau ir pirmi du, ir trečiasis neblogai skamba, tai, žiūrėk, paaiškėja, kad yra papildomas mokestėlis... Ieškodami kreipėmės ir į didžiausius maito gamintojus, ir į populiariausius tiekėjus... Kalbėjom kalbėjom, tarėmės tarėmės. Tiesą pasakius, turiu pripažinti, kad visi be išimties tiekėjai yra labai malonūs ir į klientą orientuoti. Labai didelis ačiū jiems visiems, kad mus, per ilgas paieškas, atvedė pas tuos, su kuriais greitu laiku pasirašysime maisto tiekimo sutartėlę.

Taigi ilgai nelaukus ir pristatau mūsų pasirinktuosius – tai puikus maisto tiekėjas – Namų dvasia (www.namudvasia.lt). Įsikūrę jie Ukmergės gatvėje, taigi kokiam nesusipratimui įvykus, mes ir patys galėsime nuvažiuoti maistuko pasiimti. Jie yra be galo malonūs ir tikrai nuoširdžiai stengiasi prisiderinti prie poreikių. Aišku, tik laikas gali parodyti, ar pasiteisins mūsų sprendimas, bet kol kas esame be galo juo patenkinti.