Renkamės flomasterius

Renkamės flomasterius

27. Oct 2011, 08:00

 

Vaikai mėgsta piešti flomasteriais. Juk jie baltame popieriuje palieka ryškų pėdsaką, todėl mažiesiems gerokai patrauklesni už pieštukus.

 

Ar pirkdami flomasterių dėžutę, skaitote, kas parašyta etiketėje?

 

- Flomasterio dangtelis, saugantis flomasterį nuo išdžiūvimo, turi būti pakankamai ilgas ir būtinai turėti ventiliacines skylutes.

 

- Flomasterio galiukas saugiausias yra tada, kai būna privirintas prie flomasterio korpuso ir vaikas jo neatkrapštys mažais pirštukais.

 

- Flomasterio užpildas patiems mažiausiems turėtų būti kuo mažiau pavojingas. Pirmas „natūralumo“ rodiklis – jokio specifinio aštraus kvapo, kai atidengiate flomasterį ir pauostote. Vaikams tinkamiausi vandens, o ne spirito pagrindu pagaminti flomasterių užpildai. Yra netgi tokių, kurių spalva išgauta nudažius maistiniais dažais.

 

- Lengvai išplaunami – tai vienas iš svarbiausių kriterijų renkantis flomasterius. Juk neretai mažyliui neužtenka popieriaus lapą. Išpieštos būna ir rankytės, ir veidukas, ir sofa.

 

- Vaiko raidą tyrinėjantys specialistai sako, kad vaikams iki penkerių metų tikrai nereikia milžiniškų flomasterių rinkinių- visai užtenka 10 -12 spalvų flomasterių.

 

- Kad ir kokius saugius flomasterius nupirktumėte, nepalikite patiems mažiausio vaikučio be priežiūros su jais nė akimirkos.

 

Į ką tu kreipi dėmesį pirkdama mažyliui flomasterius?

28. Oct 2011, 17:42

turimes,mes nusipirke nuplaunamus,tai atitinka visus aprasytus kriterijus 😉 ir tikrai nesigailiu kelis kart sumokejus brangiau nei paprasti,nes vien kiek ant baldu ir rubu sytaupem 😃 o tai po mano meninkes reiktu lauk mest 😃

27. Oct 2011, 18:13

Žiūriu, kas būtų vandeniniu pagrindu pagaminti, čia šitai, manau kiekviena mam žiūri 😉 Na, o dabar yra visokių ekologinių priemonių, tik žinoma, jos atitinkamai ir brangesnės. O turime ir flamasterius, ir kreideles ir pieštukus, su visais mielai piešia.

27. Oct 2011, 13:51

Mano mažoji labiausiai myli vaškines kreideles, tačiau jos sunkiai valosi iš tapetų, kai menai persikelia ten, tad labiau skatinam draugystę su pieštukais ir to mums kol kas pakanka 😀 flomasterių dar neturime....