Rudenį keliausime į darželį!

Rudenį keliausime į darželį!

20. Aug 2021, 16:25 picama picama

Dienos ženkliai patrumpėjo, naktys pailgėjo. Oras jau primena rudenį. Kalendorius rodo artėjantį rugsėjį. Ir džiugu, ir neramu, nes mūsų mažylė, vardu Saulė, šiemet pradės lankyti darželį! Rugsėjį Saulei bus 2 m. 7 mėn. Manau, tinkamas amžius į darželį- sauskelnių jau nenaudojame; pavalgyti, atsigerti moka pati; daug kalba ir gana aiškiai, tad pasakyti, ko nori ar kas nutiko moka.

Vyriausiasis sūnus keliaus į mokyklą, į trečią klasę. Vidurinėlis lankys darželį, keliaus į jau pažįstamą Aviliuko grupę. O štai jaunėlei bus nauja patirtis.

Dėl darželio didelio galvos skausmo nebuvo- lankys tą patį, kurį jau lanko brolis. Žinoma, dabar jau bus kita grupė (ne ta, į kurią palydėdavome brolį) ir teks pasilikti be brolių ir be tėvų. Kadangi auga trys vaikai, tai namuose triukšmo, žaidimų ir veiksmo netrūksta. Čia pliusas.

Draugų/-ių panašaus amžiaus  neturime. Keletą vaikų žaidimo aikštelėje pažįstame, bet juos sutinkame retai. Čia minusas.

Dukrytė su giminaičiais iš pradžių būna labai nedrąsi, prie tėvų prilipusi. Nors apsipranta ir tada jau gali eiti kartu uogauti, rinkti vištų kiaušinių ir pan.

Nuo gimimo Saulė daug keliauja kartu su visa mūsų šeima- dar nesulaukusi metų, buvo apkeliavusi daug Lietuvos miestų ir miestelių. Į tokias pažintines keliones išsiruošiame kasmet. Taip pat kasmet keliaujame prie jūros bent savaitei. Šiemet be jūros ir miestų, miestelių, dar aplankėme daug muziejų, lankytojų centrų, keletą renginių ir koncertų.

Dukrytė nuo gimimo yra rami, bet aktyvi- jau 6 mėn pradėjo ropoti, o 9 mėn vaikščioti savarankiškai! Mėgsta laipioti, karstytis, bėgioti, taip pat mėgdžioti vyresnius brolius ir jų žaidimus- žaisti mašinėlėmis, konstruoti plus plus detales. Džiaugiuosi, kad patinka ir knygutės! Mielai varto, klauso, stebi iliustracijas ir jas komentuoja.

Tikrai Saulės gana platus žodynas, o pastarosiomis dienomis atsirado ir emocinis žodynas- sako, kad yra nusiminusi arba pikta.

Ir džiugu, ir neramu. Turbūt kaip ir kiekvienai mamai išleidžiant/ paleidžiant savo vaiką, nesvarbu, kokio amžiaus jis bebūtų. Visgi, tikiuosi, kad su auklėtoja Saulei pavyks užmegzti ryšį, o su vaikais grupėje pavyks smagiai dūkti ir pažinti mus supantį pasaulį.