Rusnės darželio nuotykiai: auklėtojos, draugai, rutina (6 dalis)

Rusnės darželio nuotykiai: auklėtojos, draugai, rutina (6 dalis)

29. Sep 2015, 12:14

Sveiki, rašau po poros savaičių pertraukėlės, nieko ypatingo nenutiko, todėl nusprendžiau dvi temas vienoj aprašyt.

Sekasi mums gerai, Rusnė jau daugiau nei dvi savaitės išbūna darželyje visą dieną, didelių ašarų jau nebūna, nebent ryte pazirzena nuvesta, bet ašarėlės jau nekapsi. O būna, kad ir su šypsena atsisveikina :) jau net auklėtojos tyliai pasidžiaugė, jog didžioji adaptacija praėjo ir gan sėkmingai (tfu tfu tfu).

20150929113503-38690.jpg 

Auklėtojos Rusnės grupėje yra dvi, jau minėjau, jog viena yra artimesnė Rusnei, su ja daug lengviau lieka, pribėgus apkabina ją ir vedasi už rankos kur reikia, mamai tik ate ir bučkį spėja duot ir bėga savais reikalais. Kitą auklėtoją irgi jau prisijaukino, na tiksliau auklėtoja Rusnę :D Veiklos vaikams tikrai netrūksta, jie piešia, karpo, tapo, klijuoja, eina į lauką, turi muzikos pamokėles, eina į ergoterapijos kambarį. Na visai tai įrodo du suterlioti komplektai rūbų :D bent skalbyklė turi ką veikti :D

Vaikai Rusnės grupėje yra įvairaus amžiaus, vyriausiai mergaitei jau yra ir 5 metai, na o jauniausia - Rusnė. Iš pradžių bijojau tokio amžiaus skirtumo, bet vėliau ir pati įsitikinau, kad vyresni vaikai globoja jaunesnius, pasaugo lauke, parodo kur ką padėti reikia, na o jaunesni mokosi, stebi vyresnius ir tobulėja. Draugaut Rusnė draugauja su visais, o ar turi artimesnių draugų nežinau, nes nebūnu kartu, o ir mažoji dar nepasipasakoja. Tik labai smagu, kai atėjus pasiimti keli vaikai visada su Rusne atsisveikina :)

20150929120417-90362.jpg

Dukrytės dienos rutina yra tokia: keliamės 7:30, pusryčiaujam namie, kadangi dar nedirbu, tai nusprendėm rytais dar neskubėti :) 8:45 būnam darželyje, vaikai tuomet jau būna papusryčiavę, tai visi eina į ratelį arba jau keliauja į muzikos pamokėlę. 10 val būna priešpiečiai - vaisius ar koks jogurtas, tada apie 11 val eina į lauką. 12 val grįžta ir pietauja. Auklėtojos Rusnės apetitu nesiskundžia, sriubytę mažoji suvalgo visada, o tuomet dar ir karšto nemažai įveikia. 12:30 mažieji keliauja gult, o 15 val keliasi. Migdant auklėtoja ir daineles mažei padainuoja ir nugarytę paglosto, užmiega jau gan lengvai :) atsikelę vaikai 15:30 gauna vakarienę, o 16:00 vėl keliauja laukan. Aš mažosios atvažiuoju pasiimti visada iki 17 val. Tada tenka gerokai pavargti, kad įkalbėčiau važiuot namo, juk būna pats smagumas lauke :D na o miegot princesė keliauja iki 22:00.

20150929120552-39505.jpg

Šį savaitgalį ir pirmą ligą pasigavo - kosėti pradėjo, tai dabar porą dienų leidžiam namuose, stiprinam imunitetą ir tikimės kuo greičiau pasveikt. Labai gaila, kad šiandien neteko nueiti į darželį - vaikus vedė į spektaklį.

 

P.s. darželio nuotraukų neturiu, tai straipsniui paįvairinti įkėliau kelias foto iš šeimyninių kelionių :)

29. Sep 2015, 18:18

Smagu, kai pradžia tokia ganėtinai lengva. Sveikite! 😀