Rusnės darželio nuotykiai: pasiruošimas (2 dalis)

Rusnės darželio nuotykiai: pasiruošimas (2 dalis)

22. Aug 2015, 17:27

Sveiki ir vėl :) antrasis mūsų pasakojimas apie pasiruošimą darželiui. Apie darželį, bei problemas kurios kyla, vos jį pradėjus lankyti, domiuosi jau keli mėnesiai, todėl jau senokai stengiuosi kuo labiau paruošti Rusnę šiam gyvenimo etapui. Didžiausia pasiruošimo dalis iki šiol buvo savarankiškumo pamokos.

Pirmiausia norėjau atpratinti Rusnę nuo sauskelnių. Nors ant puodelio dukrą sodinu jau geri metai laiko, tačiau iki vasaros pradžios turinį pagaudavau tik tam tikru laiku - visada ryte, prieš ir po pietinio miego ir prieš naktį. Tokiu būdu per dieną sutaupydavome maždaug 3 sauskelnes. Ant puodelio Rusnė sėda noriai, kartais pasiožiuodavo, tačiau greitai dėmesį nukreipdavau kitur, užsiimdavau su ja, dainuodavau daineles, mokinau kalbėti, o ji net nepastebėdavo, kad viskas gavosi. Prašytis ant puodo mažoji pradėjo šios vasaros pradžioje, kai aprengdavau ją kelnaitėmis. Gana greitai ji pajuto, kad nesmagu būti šlapiai ir pamažu pasakydavo tą stebuklingą žodį "sysią". Šiuo metu Rusnė sauskelnių nebenešioja visai, per savaitę dar atsitinka iki dviejų "nelaimių". Tikiuosi pradėjus lankyti darželį dukrytė neregresuos ir ten drąsiai pasiprašys ant puodelio.

Kitas pasiruošimo etapas - išmokinti savarankiškai pavalgyti. Šiuo metu Rusnė pavalgo pati, tačiau vis dar mėgsta žaisti su maistu ir dar gerokai išsiterlioja bevagydama. Kita vertus nerimauju, kaip jai seksis darželyje - paskutiniu metu tapo labai išranki maistui, gal jau mėnuo laiko kai tapo vegetare ir nealgo mėsos - jos gauna tik tiek, kiek man jos pavyksta užmaskuoti maiste. Neretai tenka jai išvirti valgyt atskirai ar gaminti antrą patiekalą, nes pirmojo atsisako. Nemažai nervų patampo šis išsidirbinėjimas, bet tikiuosi su laiku ji jį išaugs. Apskritai Rusnė apetitu nesiskundžia ir jeigu jai skanu, suvalgo ir dvi porcijas maisto. 

20150822165949-48840.jpg

 

Dar vienas žingsnis buvo jos dienotvarkę kuo labiau priartinti prie darželio. Mūsų visa šeima yra pelėdžiukai, mėgstam pamiegoti, todėl anksčiau su Rusne keldavomės apie 9:30. Normalu, kad ir pietų miego Rusnė guldavo vėlai - po jo pabusdavo apie 18 val. O nakčiai be 12 val neužmigdavo niekaip. Vieną dieną nutariau pakeisti tvarką - pradėjome visi keltis vėliausiai 8:30, pietų migdau truputį po 13 val, visada žadinu 16 val, nes nežadinta ji gali išmiegoti ir 3-4 val. O nakčiai šiuo metu visada užmiega iki 23 val. Toks režimas labai pasiteisino - mažiau pykčių vakarais, ramiai galiu išvalyti jai dantukus, nes anksčiau būdavo nemažai pykčių. Kitas džiuginantis dalykas miego reikaluose - pietų miego pradeda užsimigdyti pati. Anksčiau tiek pietų metu, tiek vakare reikdavo pabūti prie lovelės, paglostyti nugarytę, padainuoti. Buvo neramu - o kaip bus darželyje? juk manęs šalia nebus, ar nuramins dukrytę auklėtoja...

 

Vienam žurnale skaičiau, jog gerai, kai į darželį atėjęs vaikutis moka gerti iš puodelio, apsirengti, taigi dirbame ir šia linkme. 

 

Apie darželį Rusnei pasakoju jau geras mėnuo, tačiau nežinau ar ji jį įsivaizduoja. Pasakoju, kad ten bus daug vaikų, kad visi kartu žais, eis į lauką, valgys ir miegos kartu, kad bus auklėtoja, kurios reikės klausyt ir kad ji pasirūpins Rusne, kad jai būtų gera ir smagu darželyje. Gaila, bet dar nenuvežiau Rusnės ten apsidairyti, susipažinti su aplinka. Tai žadam padaryti ateinančią savaitę. Tikiuosi ir su auklėtoja pavyks susitikti. Keista, bet darželyje nebus susirinkimo, todėl nežinau kokia tiksliai ten tvarka, kuo reikia pasirūpinti iki rugsėjo 1... Vakar buvome pas gydytoją, gavom sveikatos pažymą, beliko apsilankyti pas odontologą, tik kad labai ilga eilė - prieisim tik po mėnesio. Tikiuosi tai nebus problema.

20150822171535-19623.jpg

 

P.s. jau gavome dovanėles - žurnalą Kutis bei knygą su pasaka apie ropę. Dovanėlėmis labai džiaugiamės, pasakaitę skaitėm jau kelis kartus, Kutis iš viso sužavėjo mus abi tiek, kad net užsiprenumeravome jį nieko nelaukę :) Ačiū rėmėjams :)

20150822172004-79586.jpg

23. Aug 2015, 09:45

Stengiamės 😀 žinau, kad savarankiškesniems vaikučiams lengviau prisitaikyti, dėl to ir stengiamės, kad būtų kuo mažiau streso

floryte floryte 22. Aug 2015, 22:13

Na tikrai, jau kaip reikiant ruošiatės darželiui😀. Šaunuolė Rusnė👍.