Savaitė darželyje

Savaitė darželyje

16. Sep 2018, 14:54 Egelė Egelė

Šią savaitę jau pradėjome kiekvieną dieną keliauti į darželį. Pirmą dieną kartu dar pabuvau ir aš grupėje. Mano mergina, aišku dėl to buvo labai patenkinta ir žaidė su grupėje esančiais žaislais, buvo susidomėjusi aplinka, toli niekur nuo manęs nesitraukė, bet ir nebuvo "prilipusi" prie manęs, kaip visada naujoje aplinkoje būdavo. Tačiau, kitiems vaikams mano buvimas grupėje, ne į naudą. Visi eina prie manęs, neša žaisliukus, nori, kad juos paimčiau ant rankų. O viena mergytę, tiesia į mane rankytes šaukdama mama ir verkia, pradeda verkti ji, pradeda verkti ir kiti vaikučiai. Tad ilgai su Beatriče neužsibūnam ir susitariam su auklėtoja, kad aš daugiau į grupę nebeateisiu, auklėtoja dukrytę pasiims iš rūbinėlės. Atsisveikinam ir išeinam, pakankamai geros nuotaikos.

Sekančią dieną taip ir darome kaip buvome susitarę, deja, mano damai tai nei kiek nepatinka ir ji rauda rauda rauda...bet atsimojavus ir auklėtojai įnešus ją į grupę, aš niekur neišeinu ir tyliai tupiu rūbinėlėje, klausau kas vyksta. Na verksmas greitai nurimsta. Šiokia tokia suirutė grupėje, kad atėjo dar viena mažylė, bet greitai visi nusiramina, girdžiu, kad žaidžia. Po kurio laiko kažkam užsireikia į tualetą ir vėl mano mergina verkia ir šaukasi mamos, prie jos prisijungia ir kiti vaikučiai...girdisi didelis vaikų verksmas ir auklėtojų bandymai juos raminti. Kažkaip sekasi joms ten suvaldyti visą situaciją, vėl visi žaidžia...praeina maždaug 10 minučių kažkas pradeda dėl kažko verkti, o kartu ir gridžiu, kad mano mažoji verkia, šį kartą įsiaudrina ir reikalauja mamos, auklėtoja bando nuraminti, kai jau šiek tiek nurimsta girdžiu, kad jau keliauja ieškoti manęs. Susitinkame, stengiuosi atrodyti linksma, nors ir man skauda širdelę matant ją tokią "užsiraudojusią" pasikalbam su auklėtoja, atsisveikinam, apsirengiam ir keliaujam namo.

Panaši situacija tęsiasi ir kitas savaitės dienas, tik aš jau nebelaukiu rūbinėje, o ateinu po kokios valandėlės. Taip tikimės pamažu priprasim, tik vat bėda jau spėjom ir susirgti. Liūdna, nes nebuvo kur pašalti, gražus saulėtas oras.... viena mergaitė grupėje vaikščiojo su tikrai nemaža sloga, ar spėjome užsikrėsti? slogos niekada nelaikiau didele liga, bet turėdama galimybę savo mergytės su sloga į darželį nevesdavau, kaip darote jūs? ar sloga tai jau liga?