Savaitgalis, kurio nelinkėčiau niekam

Savaitgalis, kurio nelinkėčiau niekam

28. Oct 2020, 13:47 RenataŪselienė RenataŪselienė

Valstybinių poliklinikų gerbėja niekada nebuvau. Nuolatinės eilės, vėlavimai, piktas personalas ir besistumdantys senjorai prie savo šeimos gydytojų kabinetų atėję pasišnekučiuoti tarpusavy mane erzina. Aš retas svečias poliklinikoje. Paskutinį kartą lankiausi tik dėl nėštumo pas šeimos gydytoją. Vaikų į valstybines nevedu jau  gerus metus. O nuo karantino pradžios jų darbas visai pakrypo nenuspėjama eiga, kai niekas nieko nežino ir stumdo nuo vieno gydytojo pas kitą. 

Esant aiškiem simptomam gydytojos man nereikia, išmokom savarankiškai gydytis, o jei ekstra visada žinau, kad mūsų angelas sargas pakels ragelį. Jei kritinė situacija priims klinikose. 

O bet tačiau. Priešistorė aprašiau neveltui. Penktadienio vakaras. Einam miegoti. Ignotas pasirodo šiltas. 37.3 nu OK, galbūt vaikui nuo sesės koks virusas prikibo. Nors ji kaip ir sveikstanti. Nesureikšminam. Gulam. 24val. Vaikas dega. 38.7 Žadinu, girdau vaistus. Pergyvenu. Laukiu kritimo. 3 val. ryto krenta tik iki 37.5 žemiau niekaip. Išlaukėm ryto. Skambinu į polikliniką. "ne, karščiuojančių nepriimam". Kontaktų su Covid neturėjom, tiksliau jau 1.5 savaitės aš ir vaikai kontakto su išoriniu pasauliu jokio neturėjom. Vyras vienintelis, kuris yra mūsų grandis tarp šiapus ir anapus. 

Skambinu mūsų angelui sargui. 
"Renata, ramiai. Tikėtina komplikacija nuo slogos, virusas". Man neramiau, nes temperatūra šokinėja. O su ja ir mano emocijų skalė. Susitariam laukti iki pietų, kokie intervalai tarp kylimo. 

Pradeda sausai kosėti. 

Skambinu vėl. Pasitaria su personalu. Vežam. Tirsim. Ausyse tik ir skamba "covid tyrimas". Mus priėmė. Su amunicija apsišarvavęs personalas, į kambariuką iš kurio tiesioginis išėjimas į kiemą. Per daug kontaktų neturėjom. 
Kraujas-virusas. Šlapimas - be pokyčių. 

Covid paimtas abiem. Jam dėl temperatūros, man kaip kontaktiniam asmeniui. Pasirašom, kad iki tyrimo atsakymo sėdėsim namie, nurodom kontaktus. Procedūra greita ir tikrai ne tokia baugi, kaip piešiama. Nemalonu- faktas. Bet niekas iki smegenų tos lazdelės neįkiša ir nesutraumuoja. Ignotas suverkė, bet palyginus su vasaros perrišimais čia buvo malonumas. 

Išleidžia. Laukiam namie. Įtampa. Vėlai vakare gavom atsakymą. Nerasta nei vienam. Atsikvėpiu ir dėkoju Dievui, kad šiandien dienai mes dar sveiki. Po paros išlenda akivaizdi sinusitinė sloga. Vis tik tyrimo nauda buvo, kad sujudino nosiaryklėje viską. Gydomės. Dar nesveiki. Bet ši liga bent nekelia grėsmės mūsų šeimos nariams. 

Kokios to išvados? Medicina šiai dienai tiek išbalansuota, kad būdamas eilinis mirtingasis ir neturėdamas pažįstamų tu atsitrenksi į duris. 

Saugokite save ir savo artimuosius. Labai linkiu niekam nepatirti to išgąsčio, kuri turėjom. 

Simonadub Simonadub 04. Nov 2020, 20:29

Sveikit ❤️

jaldija jaldija 30. Oct 2020, 10:03

Sveikit ?