Simono pasiruošimas. 2 blogas: Perkame prekes

17. Aug 2017, 12:53 RenataŪselienė RenataŪselienė

Savaitė pralėkė kosminiu greičiu. Mes jau spėjome aplankyti parduotuves, įsigyti prekių, kurios bus reikalingos sūnui pirmoje klasėje. 

Taigi, pradėkime nuo pradžių.

Vienas svarbiausių ir būtiniausių pirkinių - uniforma ir jos dalys. Kai prisimenu savo alikų uniforma, tai net nupurto. JI buvo tragiška, tamsiai mėlyna su vilna, trindavo kaklą, šiltu oru su ja kaisdavom. Dabar sūnui pasisekė, jų uniformos primena dailius klasikinius kostiumėlius, kokybiškos medžiagos. O pakeitimui turės mefztuką- džemperiuką, kuriuo galės puoštis. Tvarka pasikeitus, dabar vaikai skatinami dėvėti uniformas kiekvieną dieną, tiksliau bent vieną iš dalių, o pilną komplektą švenčių dienomis.

20170817100436-67787.jpg

 

Norėdama, kad sūnus pajaustų malonumą eiti į mokyklą, pasiėmiau jį rinktis kanceliarijos patį. Savaitgalį rimi buvo akcija, tad įsigyjome ko trūko, o trūko smulkmenų, nes didžiąją dalį visko įsigyjome Charlot. 

20170817100556-87222.jpg

Didžiausią dėmesį skyriau kuprinės paieškai. Simonas išsirinko kuprinę futbolo tema, o mano užduotis buvo įvertinti ar ji tinkama pagal saugumo ir patogumo standartus. Tikrai didelį ačiū galėčiau tarti Charlot įmonės darbuotojai, kuri mums be galo pagelbėjo renkantis. Ji pasakė keletą patarimų, į kuriuos atsižvelgėm rinkdamiesi. Svarbiausia,kad nugarėlė kieta, tad vaikas nešdamas kuprinę nesikūprins, jam bus patogu, nes knygos nesirems į šonus. Petnešos storos ir plačios, kas labai patogu, nes neįsireš į petukus. Kuprinė turi dideli skyrių ir mažesnį, tad nereikės didelėjė ertmėje ieškoti smulkių priemonių, ir jos nesusipainios su sąsiuviniais ar knygomis. Atšvaitas jau prikabintas - vaikui tamsiu paros metu nereikės sukti galvos prie ko ir ką prisikabinti,kad jį pastebėtų. Svoris kuprinės yra rekomenduotinas, taigi nebus sunku nešti ir svarbiausia ji turi rankenėlę viršuje ir pastatyta stabiliai stovi net ir būdama tuščia.

20170817125205-80425.jpg

 

Kalbant apie išlaidas, net bijau ir skaičiuoti kiek viskas kainavo. Džiaugiuosi tik, kad viską pirkome palaipsniui, tai ta suma ne tokia baisi atrodo. Bet perkant viską ir iš karto ko gero minimalaus mėnesinio atlyginimo neužtektų.