Šiuolaikinės mados atmaina: vienodos vaikų ir tėvų aprangos

Šiuolaikinės mados atmaina: vienodos vaikų ir tėvų aprangos

17. Mar 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mažajam stebuklui papildžius šeimą į gyvenimą įsisuka daug naujovių, tarp jų ir drabužių reikšmė. Šiandien tėvų ir vaikų ryšys nebėra tik iš vidaus siejantys jausmai, mada įrodė – drabužių derinimas sutvirtina šią sąjungą, Vienodos tėvų ir vaikų aprangos vis dar populiarios – kokia šios tendencijos paslaptis ir kokios nuomonės slepiasi kūrėjų galvose atsakyti mėginsime kartu su mados mugių ciklo "Design for life" dalyviais. 

Noras vienodai rengtis gimta kartu su vaiku

Gimtadienis, krikšto šventė ar Kalėdos? Pasirodo didžioji paslaptis labai paprasta, Šventė nėra svarbu, nes didžiausias noras puoštis vienodai su vaiku užklumpa jam atėjus į pasaulį: "žinote, kai tik gimsta vaikas nori viską su juo susieti’’ –su šypsena veide pasakoja prekės ženklo "Mano pyplius’’ kūrėja. Vaiko ir tėvų ryšys derinant aprangas tarsi šiuolaikinė vizitinė kortelė, ant kurios vos vienas noras – išreikšti meilę savo atžalai.

20170316105322-87520.jpg

Puošiamasi ne tik per šventes

Ne vienas prekės ženklas, kuriantis rūbelius ir aksesuarus mažiesiems pastebi, jog pirminė drabužių duetų atmaina buvo mamos ir dukros ryšys. Tokios šventės kaip gimtadieniai ir krikštynos tapo neatsiejama vienodai apsirengusių damų dalimi. Tuo tarpu, šiandien vienbalsiai suskumbama pastebėti, jog atsirado pokyčių. Vienodai rengtis ir puoštis tik per svarbius ir pažymimus gyvenimo įvykius nori nebe visos mamos. Svarbu ir kasdienybė! O įdomiausia, jog atrandamas praktiškumas: ,,Net ir besirenkant rūbelius šventinei dienai nebenorima labai puošnių variantų. Ieškoma modelių ir spalvų, kurie būtų lengvai pritaikomi ir kasdienybėje.’’ – šiuo praktiškų mamų atradimu dalijasi prekės ženklas "Cukraus vata". Pūsti sijonai, tiulai ir blizgučiai – mėgiama, tačiau į rinką drąsiai žengė nauji dalyviai – patogūs laisvalaikio kostiumėliai, kitokios tekstūros suknelės, sijonai, kelnės.  

20170316105029-46031.jpg

 Vilioja audiniai 

Kodėl drabužių duetų noras persirito į kasdienybę nėra sunku suprasti. Noras patogiai, nevaržomai ir laisvai krėsti visas vaikiškas išdaigas greitai padiktavo savo taisykles visiems gamintojams. Prekės ženklo "KumKum’’ kūrėjos - dvi mamos su šiomis taisyklėmis iškart susipažino ,,Auginant vaikus yra svarbu audinio sudėtis, kuri leidžia mažam ar dideliam vaikui laisvai judėti, nevaržo vaiko judesių.’’Čia tapo aišku, jog kuriais sezonai taip madingos detalės tiesiog negali prisitaikyti prie vaikiško pasaulio taisyklių, nes yra pernelyg nepatogios, erzinančios ir trukdančios. Todėl didžiausia dėmesio koncentracija susitelkia į audinius. Iš jų reikalaujama ne tik patogumo, bet ir praktiškumo bet kokioje aplinkoje, kokybės nešiojimo ir skalbimo atžvilgiu. Negana visa to, vaikiški drabužiai turi pulsuoti gyvybe – atitikti bent šiokius tokius mados standartus. Tad ar viską sudėjus nepasidaro aišku, kaip neįmanoma tėvams atsispirti šių pliusų gausai ir pasidaro paprasta rengtis duetais.

20170316105217-27739.jpg

Nebūtinai nuo galvos iki kojų

Kaip šaunu ar patogu bebūtų derinti vaikų ir savo asmeninį garderobą tai negali būti amžina gyvenimo proceso dalis. Mažųjų drabužiai kupini gyvybės ir džiaugsmo, animacijos aplikacijų gausos ir spalvinių sprendimų, kurie turi maskuoti tokius dalykus kaip nuo pedantiškos tvarkos gerokai atsiliekančią kasdienybę. Juk kaip antai užsimena drabužių kūrėjai ,,Pumpiai’’ labai dažnai pačių vaikų rankos tiesiasi į drabužius, ant kurių nutupia tokie gyventojai kaip: paukšteliai, avytės ar kačiukai. ,,Juk kartais gražiau ir stilingiau maža detalė suderinta su tėvų apranga, bet ne “uniforminė” apranga’’- atvirauja ,,KumKum Design’’. Šiai minčiai pavijui atrandame tokius kūrėjus kaip - ,,Boho bow’’. Berniukams ir mergaitėms aksesuarų pasaulį puoselėjantys kūrėjai gali tapti bet kokios progos palydovais. Skonį nuo vaikystės skatinantys kurti plaukų lankeliai,galvajuostės,segtukai mergaitėms ar peteliškės berniukams yra ta išeitis, kurios ieško tėvai, nenorintys nuo galvos iki kojų susilieti į visumą su savo atžala. 

20170316105253-26936.jpg

 Kaip įtraukti tėčius?

Iš vienos pusės galime pastebėti, jog pastarieji čia jau yra įtraukiami. Kaklaraiščiai, peteliškės, varlytės – nors ir kuklų, bet subtiliai šiltą ryšį kuriantys aksesuarai. Tačiau vis dažniau pagalvojama ar to pakanka? Ir kaip suartinti tėtį su dukrele? Pirmasis žingsnis jau žengtas – pasirodo džemperių linijos visai šeimai. ,,Design for life’’ mugių cikle dalyvausiantis prekės ženklas ,,Say yes to mom’’ puikiausias to pavyzdys. Tačiau žadama ir daugiau naujovių, nes ir į šios misijos įgyvendinimą pasirengę kibti ir kiti lietuviški prekės ženklai. Belieka šiek tiek palaukti naujojo sezono kolekcijų ir jas balandžio mėnesį išvysti Klaipėdoje, Kaune, Panevėžyje bei Šiauliuose vykstančiose mados mugėse!   

kodelcia kodelcia 17. Mar 2017, 17:47

Labai graži ši atmaina. Tik deja, retai tenka matyti mamytėms ir sūnums derinukų. Pasiūla didesnė mamytėms ir dukrytėms.