Sodinimas ant puoduko vaikų darželyje: kaip viskas vyksta?

Sodinimas ant puoduko vaikų darželyje: kaip viskas vyksta?

14. Aug 2015, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Pratinant mažylį prie puoduko, iškyla begalė klausimų, o jeigu jis pradeda lankyti darželį, klausimų ir nerimo tėvams tik padaugėja.

Štai, kokia klausimai kankina mamas:

-Ar geriau vaikų darželyje vaiką palikti su sauskelnėmis, ar ne? Jeigu vaikai kartu sodinami ant puoduko, kaip jis atpranta juo naudotis?

-Atsitinka taip, kad mažylis pamiršta nueiti į tualetą būdamas darželyje. Aišku, vienas kartas nieko tokio, auklėtojos pakeičia kelnaites ir viskas. Bet jeigu tai nutinka dažniau? Kaip išvengti nemalonių akimirkų, kurias aišku, vaikas patiria?

-Vaikas pratinasi naudotis puoduku jau aštuonis mėnesius. Jam bus dveji su puse ir niekas nesikeičia. Supranta, kas yra puodukas. Nueina, atsisėda, bet įgūdžiai nėra labai tvirti, o pradėjus lankyti darželį prasidėjo ir dažnos avarijos. Stresas, nauji įspūdžiai... Auklėtojos sako nesijaudinti, viskas praeis, o kaip yra iš tikrųjų? 

Atsakymai:

Mokytis naudotis puoduku ne įprastoje - namų aplinkoje - gali būti sudėtingiau. Su auklėtojomis aptarkite kaip visas procesas vyksta namuose ir suraskite kompromisą, ką jos galėtų pasiūlyti panašiausiai į tai. Svarbu, kad vaikui tiek namuose, tiek darželyje pratinimasis vyktų vienodai.

Jeigu vaikutis gėdijasi "avarijų" prie kitų vaikų - tai ir teigiamas faktas, reiškia jis supranta kas vyksta. Bet apskritai vaikams prašymas sėstis ant puoduko yra vidinis noras, o ne tada kai liepiama. 

Pradėjus lankyti darželį gali įvykti viso proceso regresas ir vėl atrodyti, jog vaikas nebemoka naudotis puoduku. Svarbiausia - kantrybė ir supratimas, todėl nepasiduokite.

Sauskelnės kelnaitės Huggies® Pull-Ups® padės išmokti naudotis puoduku!

20130712113509-10223.jpg

- Apmaunamos, kaip kelnaitės, o dėka elastinių kraštų lengva nuimti ir vėl uždėti;

- Išnykstantis paveikslėlis parodo, kad kelnaitės jau yra šlapios;

- Vaikams patinka žaismingi paveikslėliai iš Disney © kolekcijos.