Ką MK mažieji veikia su kompiuteriu+knygos laimėtoja

Ką MK mažieji veikia su kompiuteriu+knygos laimėtoja

06. Apr 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ką "Mamyčių klubo" vaikučiai moka veikti kompiuteriu:

Saisai: Penkiametis programuoja! ScratchJr, Codeable Crafts. Didžiuodamasis rodo savo sukurtus filmukus. Algoritmikos žinias tobulina su ПиктоМир

Lina_baj: Mano dvimetinukė geriausiai moka įsijungti kompiuterį, įsijungti youtube programėlę ir pasileisti norimą filmuką. Visada atsidaro aplanką su nuotraukomis ir kikendama jas peržiūri, išsididina kas jai įdomu.

Madmom: Vaikai (1,4 m. ir 3 m.) moka įjungti kompiuterį, dukra moka pati žiūrėti nuotraukas spausdama rodyklę į šoną, kad pasikeistų vaizdas, žiūrėti gyvūnus google vaizduose. Keletą kartų yra gavusi papiešti su paintu, tai taip pat jai labai patiko.

Grumbolciki: Mano dukrytei 1,5 m.per maža, kad kažką veiktų prie kompiuterio,labiausiai mėgsta pribėgus spausti klavišus,kai mamytė prie kompiuterio yra.

Raudonas balionelis: Kartais įjungus tekstui rašyti skirtą lapą, Jaunius Ąžuolas rašo ir taria raides iš klaviatūros.

LePukuotaMano vaikučiai (4.5 m. ir 11 mėn.) negauna pasėdėti prie kompiuterio, žino, kad tai darbo įrankis.

Loreta_K: Dvimetis Augustinas tik paprašytas moka įjungti tiek mano, tiek vyro kompiuterį t.y. paspausti mygtuką. P.S. Septynmetis Gediminas turi plančetę, kuria moka fotografuoti, piešti, žiūrėti youtube, skaityti knygas, atlikinėti įvairias užduotis ir žinoma žaisti.

Žibute25: Sūnelis labai domisi išmaniosiomis technologijomis. Labai stebi vyresniuosius. Dažniausiai,kai vyresnieji nemato,pats bando prie kompiuterio tuos pačius mygtukus spausti ar telefonu tas pačias programas bandyti įsijungti.

Sonrisita: Penkiametis moka įsijungti youtube ir žiūrėti visokius technologinius išradimus, susiranda loginių žaidimų; pasileidžia muziką ar pasaką

Reaqua: Mes labiau domimės plančete. Pats moka atsirakinti, įjungti kamerą ir nufotografuoti. Žino kaip įsijungti žaidimą. Na o internete tikriausiai kaip ir daugelį kitų vaikų traukia youtube.

GanesasJudita 4 m. su kompiuteriu draugauja jau seniai. Moka įjungti, išjungti, moka įsijungti naršyklę ir žiūrėti filmukus Youtube, taip pat per mėgstamiausių portalų sąrašą susiranda norimas svetaines ir žaidžia žaidimus. Taip pat moka įsijungi filmą ar filmuką pačiame kompiuteryje, taip pat gali įsijungti radiją. Dar gana gerai piešia su MS Paint, o MS Worde rašo bet kokias raides ir sako, kad tai laiškas.

Violetta2016: Sūnelis, kuriam du metai įjungia kompiuterį. Išsirenka iš youtube kokį nori animacinį filmuką. Peržiūrėjęs animacinius filmukus išjungia komputerį - uždarydamas jo ekraną. Taip pat jam be galo patinka spausti klavišus ir išiminėti iš jo raides.

Hello Ruby! – tai knyga vaikams, Kickstarter platformoje surinkusi daugiau nei 380 tūkst. JAV dolerių. Tai viena populiariausių visų laikų Kickstarter knygų ir... pagaliau lietuviškai! 

Rubė – maža mergaitė, kurios vaizduotė beribė. Rubės pasaulyje viskas įmanoma, jei tik apie tai pagalvosi. 

20170330111727-32056.jpg

Kartu su Rube patirdami įvairių nuotykių vaikai supažindinami su programavimo pagrindais. Čia nėra sudėtingų užduočių ar programinio kodo – vaikams pateikiamos paprastos užduotys (tokios kaip išsivalyti dantis ar susitvarkyti žaislus), o jų sprendimas paremtas tais pačiais principais, kokiais tikras programuotojas rašytų programinį kodą. 

Kiekviename skyriuje būsimi programuotojai gali išbandyti savo vaizduotę ir įveikti pateikiamas užduotėles.

Smagios kelionės metu vaikai kartu su Rube susipažins su daugybe personažų: Pingvinais, Lapėmis, Snieginiu Leopardu ir kitais (kompiuterių ir technologijų mėgėjai tikrai supras, apie ką čia kalbame).

Knygą galima įsigyti internetiniame knygyne www.knygynas.lt/knyga/labas-rube-9786098184051-5618/ 

KNYGOS LAIMĖTOJA - REAQUA!

Sveikiname ir labai lauksime įspūdžių apie ją!

reaqua reaqua 06. Apr 2017, 12:34

🎉

kodelcia kodelcia 06. Apr 2017, 10:08

👍

ODISEJAaa ODISEJAaa 06. Apr 2017, 08:56

🌷🌷🌷