Svarbiausia - džiaugtis gyvenimu!!!

Svarbiausia - džiaugtis gyvenimu!!!

08. Oct 2011, 00:00

Atėjo niūrus, bet spalvingas metų laikas. Kodėl niūrus? Todėl, kad šalia palvingos gamtos, margaspalvių lapų tarp mūsų sklando ir visokie virusai, kurie ne vieną mūsų jau paguldė į lovą su karštos arbatos puodeliu.

 

Tad nusprendžiau ir aš pasidalinti visa informacija apie imuniteto stiprinimą, kurią žinau iš tėvų, senelių ir visos supamos aplinkos :)

 

Visų pirma, mes visi žinome, kad imuninę sistemą reikia stiprinti, ypač prieš keičiantis orams, ateinant šaltajam metų laikui, nes tada daugiausiai ore sklando užkrečiamų virusų, nuo kurių labai lengva užsikrėsti sloga, angina, gripu ir t.t. Bet ar mokame apibūdinti tiksliai, kas yra imunitetas, iš ko susidaro. Tad pabandykiu trumpai apibrėžti imuniteto sąvoką.

 

Imunitetas - tai organizmo apsauga nuo to, kas jam genetiškai nepriimtina: nuo parazitų, bakterijų, mikrobų, virusų ir visokių kitokių svetimų medžiagų. Organizmo apsauginės imuninės reakcijos padeda „išvalyti” organizmą nuo visų negerukų, atsiradusių viduje ar patekusių iš išorės. Imunitetas skirstomas į įgimtą ir įgytą. Įgimtas imunitetas dar vadinamas paveldimu, kurį „atsinešėm“ iš savo tėvų, senelių, netgi prosenelių. O įgytą imunitetą galime bandyti stiprinti skiepais, kurių šiais laikais apsčiai daugmaž nuo visų ligų arba tiesiog liaudies medicina.

 

Kol kas nuo gripo mano šeimoje niekas nesiskiepijo, todėl stengiamės nuo visų vaikščiojančių virusų apsiginti kitaip. :)

 

Ką darome, kas stiprintume imunitetą:

 

Dažnai geriame ežiuolės arbatą.. Ežiuolė padeda organizmui kovoti su įvairiais virusais ir bakterijomis, taip pat spartina žaizdų gyjimą, įveikia uždegiminius procesus. 

 

Stengiamės kuo dažniau vartoti česnako. Visiems žinoma, kad česnakas saugo nuo infekcijų, gerina virškinimą, mažina kraujospūdį, svarbiausia - stiprina imunitetą. Arbatą skaniname citrina, nes joje yra gausu vitamino C, šis vitaminas labai svarbus imunitetui.

 

Labai veiksmingas receptas prieš visokius virusus yra imbiero, citrinos ir medaus mišinys: smulkia tarka sutarkuoti imbierą ir citriną, lygiomis dalimis viską sumaišyti su medumi. Gautą mišinį patartina vartoti suaugusiam tris kartus per dieną po vieną valgomą šaukštą, vaikams iki 7 metų po arbatinį šaukštelį. Bet mūsų šeimoje geriame ryte ir vakare: prieš darbą ir po jo :)

 

Arbatą saldiname medumi. Meduje yra labai daug mineralių medžiagų, vitaminų ir daug kitų žmogaus organizmui reikalingų medžiagų. Mūsų namuose visada yra kelių rūšių medaus, šiuo metu liepų ir šaltalankių. Kartą yra tekę ragauti ir grikių medaus, gan idomus, specifinis skonis :)

 

Vasarą maitinamės tėvų kaime užaugintomis daržovėmis ir vaisiais, kaip žinoma, juose yra daug vitaminų, kaip aš sakau - ir nagams, ir plaukams, ir ragams, ir, žinoma, imunitetui. Jau vasarą reikia kaupti vitaminų atsargas šaltajam metų laikui.

 

 

Iš senelių man žinomi būdai: nieko nebijoti, būti drąsiam ir ryžtingam,  sportuoti, būti kuo daugiau lauke (nuo mažens buvo kalama į galvelę, kad nėra blogo oro, yra tik bloga apranga), nepasiduoti blogai nuotaikai, o jei jau ji užpuolė, išmokti atsipalaiduoti, daug šypsotis ir sveikai valgyti :)

 

Šie paprasti būdai yra mūsų kasdienis, nepriklausomai nuo metų laiko,  imuniteto stiprinimas, nes pripažinkim, kaip atrodome, taip ir jaučiamės. Jei apninka slogi nuotaika, tuoj ir nosis pradeda „varvėti“ ;) 

 

Nors, tiesą sakant, su sportavimu mūsų šeimoje prastai, bet grynam ore stengiamės pabūti kiekvieną dieną :)

Žinoma, kad ir kaip besisaugotum, besistiprintum, būna, kad imi ir susloguoji, peršali ar dar kokios bacilos ištinka. Tokiems nemaloniems atvejams vasarą ruošiamės prisirinkdami vaistažolių. Yra įvairiausių, kurios gydo peršalimo ligas, bet mes labiau linkstame prie liepų, šermukšnių žiedų, aviečių šakelių.

 

Šias vaistažoles susidžioviname ir pajutę peršalimo simptomus, kaip sloga, užkimimas, gerklės skausmas, nuovargis, kosulys, karščiavimas, verdame ir geriame pasisaldinę medumi. Mirkome kojas karštame vandenyje, pastarasis būdas rekomenduotas senelių, naudotas tėvų, bet, tiesą pasakius, nežinau, kuo jis naudingas :)

 

Svarbiausia linkiu būti sveikiems, atsispirti visoms ligoms, daug šypsotis ir džiaugtis gyvenimu :) JUK MES IR ESAME GYVENIMAS!!!!!

Renita

 

Konkursas "Efektyvus būdas stiprinti vaiko imunitetą"

 

13. Oct 2011, 18:48

Galiu tik pridurti, kad sunui nuo slogos pirmiausias vaistas buvo ir tebera koju "kaitinimas" karstame vandenyje su joduota stambia druska, garstyciu lapeliais (is ju gasrstycias isberiu i vandeni ). paskui patepu pedutes eziuoles tepaliuku ir i siltas kojine bei po kaldra+zoleliu arbata. Nuo kosulio ir slogos-garinimas su ranksluosciu ant galvos ( paprastai karstas vanduo kibire su puse saukstelio daktaro taisono eziuoles tepaliuku ). tik ispeju, kad kibira imkite prastesni, nes labai sunkiai paskui issiplauna, tad mes turime nuolatini tam reikalui 😀 Geros sveikateles 😀

08. Oct 2011, 15:09

nors viskas paprasta ir zinoma,bet labai graziai pateikta info😀saunuole 🌷

08. Oct 2011, 11:54

Labai grazios nuotraukos

vaidlina vaidlina 08. Oct 2011, 00:19

gražučiai ... ir būkit sveikučiai😀