Svarstau apie IMUNOTERAPIJĄ - alergijos gydymo būdą dukrai. Ar bandėte?

Svarstau apie IMUNOTERAPIJĄ - alergijos gydymo būdą dukrai. Ar bandėte?

30. Oct 2014, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šiuo metu esu tokiuose svarstymuose ir ieškau įvairių gydymo būdų dukrai Saulei, kuriai jau devyneri, o alergija, kaip supratau iš gydytojų, kasmet stiprėja.

Bet iš pradžių...Manoji Saulutė yra alergiška, kaip sakau, orui. Nes jai negalima žaisti gamtoje - nei ant nupjautos žolės, nei mėtyti ar spardyti rudens lapų, nei eiti į mišką, kur yra alksniai, beržai, nesivartyti žolėje, kur auga pelynas ir kitos piktžolės ir pan. Be to, ji yra alergiška dulkių erkutėms, kurių išnaikinti neįmanoma (nes jos nematomos yra visur), jai taip pat pripažintas alerginis rinitas, atopinis dermatitas.... Sirgo ji bronchine astma, bet šiuo metu jai sumažėjusi.

Gerai, kad nors nėra alergiška maistui, nes nebežinau, kaip reikėtų gyventi :)

Nenoriu plėstis, kokius kelius dėl alergijos esame išvargę - alergologinių kabinetų duris varstome nuo mažens kasmet ir ne po vieną kartą, darome tyrimus, pasirodo, kad alergenų daugėja ir dukra tampa vis jautresnė jiems. Šiemet dar prisidėjo, kad ji alergiška šunims, o ji taip svajojo apie šuniuką. Žodžiu....

Tad šiemet mums gydytoja alergologė patarė išbandyti IMUNOTERAPIJĄ. Ar esate apie ją girdėję? Tad pradėjau domėtis ir labai lauksiu jūsų nuomonės, gal esate išbandę.

Kaip sakoma, tai veiksmingas, tačiau kartu ir kantrybės reikalaujantis būdas.

Šio gydymo metodo poveikis, skirtingai nei priešalerginių vaistų, yra ilgalaikis, keletą metų po gydymo ligos simptomai būna daug lengvesni arba išvis išnyksta. Be to, šis metodas apsaugo nuo naujų alergijų atsiradimo. Iš pasiryžusio gydytis imunoterapija paciento reikalaujama vieno – kantrybės.

Gydymas trunka nuo 3 iki 5 metų

"Imunoterapija – vienintelė medicininė intervencija, kuri gali pakeisti natūralią alerginės ligos eigą bei pagerinti sergančiųjų gyvenimo kokybę, – sako Vilniaus miesto Antakalnio filialo alergologijos centro vadovas, med. m. dr., doc. Eduardas Razgauskas. – Gydymas yra individualus, pritaikytas kiekvienam pacientui, ir trunka nuo 3 iki 5 metų, todėl pacientui reikia nusiteikti, kad prireiks kantrybės ir ištvermės".

Alergeno dozės pamažu didinamos

Šio gydymo metodo esmė – pacientui mažais kiekiais duodama alergeno, kurio dozės po truputį didinamos, kol organizmas pripranta ir imuninė sistema pradeda nereaguoti. Gydoma dviem etapais: pradiniame etape pacientui alergeno dozė didinama iki maksimalios, jam toleruojamos dozės, palaikomajame etape toleruojama maksimali dozė skiriama nuo 3 iki 5 metų.

Nuolat tobulinamos alergenų pateikimo pacientams formos dabar leidžia jiems rinktis patogiausią – poodinę injekciją, lašiukus po liežuviu arba tabletes. Nustojus taikyti imunoterapiją, jos poveikis išlieka ne trumpiau nei 5 m., o alergijos simptomai būna arba daug mažiau išreikšti, arba jų gali ir nebūti. Baigus gydymą, rekomenduojama daryti 5-10 metų pertrauką.

Imunoterapija tinka ir suaugusiems, ir vaikams nuo 5 metų amžiaus.

Gydymui – natūralūs preparatai

Imunoterapijoje naudojami natūralūs preparatai: jų sudėtyje yra žiedadulkių, namų dulkių, erkių, gyvūnų pleiskanų, kt. alergenų. Šiuo metodu plačiai gydomi asmenys, kurie yra alergiški bičių ar kitų plėvasparnių vabzdžių įgėlimui (jų nuodams), žiedadulkėms, namų dulkėms, erkėms, gyvūnams. Taip pat – ir sergantys alerginiu rinitu, bronchų astma, kartais – alerginiu konjunktyvitu.

Pasaulinė alergijos organizacija (WAO) skelbia poliežuvinės specifinės imunoterapijos gydymo metodą kaip ypač veiksmingą šiuolaikišką gydymo būdą alergiškiems pacientams gydyti, ypač turintiems polinkį į keletą alergenų.

Tyrimais įrodyta, kad imunoterapijos veiksmingumas esant alergijai žiedadulkėms – apie 80 proc., o alergija vabzdžiams išgydoma daugiau kaip 90 proc. atvejų. Be to, imunoterapija anafilaksinio šoko (ūmios reakcijos) tikimybę sumažina iki 75 proc.

Lietuvoje imunoterapijos metodu gydoma Vilniaus universiteto Santariškių klinikose, Vilniaus miesto ligoninės Antakalnio filialo alergologijos centre, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto klinikose, Šiaulių miesto ligoninėje, kai kuriuose privačiuose alergologijos kabinetuose. Daugiau informacijos www.imunoterapija.lt

Ką manote apie tokį alergijos gydymo būdą? Gal esate išbandę?

Patarkite...

Eglė

Krisliukas Krisliukas 30. Oct 2014, 18:55

o gyvūnėliai negalėjo išprovokuot didesnės alergijos?
mano Benas labai alergiškas viskam: ir katėm, ir paskutiniu metu pastebėjau,kad triušiui, ir šienligė kamuoja..o nuo gimimo atopiniu sirgo.privargau siaubingai,bet pamažu pamažu bėrimus išaugo..
tik alerginė sloga kamuoja jį kaip ir mane :/

30. Oct 2014, 14:10

Mane pats pavadinimas truputėlį gąsdina.. IMUNOterapija.. Veikiama imuninė sistema. O kas garantuoja, kad veikia tik TA vieta kuri norime, kad veiktų?.. 😀 Kažkaip baiminuosi, kad gydant viena nenugydytume kito..
Aišku jūsų situacija kitokia..kai vaikas negali net lapų krūvoje išsivolioti ar per nupjautą žolytę basomis pabėgioti tai jau tikrai liūdna..
Aš kol kas stebiu Faustą ir leidžiu gamtai tvarkytis pačiai.. Nežinau ar gerai darau, bet kol kas motiniška nuojauta sako elgtis būtent taip 😀 Matau, kad jam neblogėja (tfu tfu tfu), jis pats dėl dabartinės būsenos nejaučia diskomforto, tad.. laukiu 😀
Mums gydytoja primygtinai nesiūlė, tik užsiminė. Tai va..galvoju, kad reikia labai smarkiai pasigilinti, o tada spręsti. O galbūt tai absoliutus išsigelbėjimas? 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 30. Oct 2014, 11:47 Vinga

Oho ir jums alergija...O kodėl susilaikei nuo šio gydymo būdo? Gal kažkas kažką pasakė?

30. Oct 2014, 11:23

Mano Faustas taip pat alergiškas dulkių erkutėms, bet simptomai tik rytinis čiaudulys ir kartais sekreto prisipildžiusi nosis. Gydytoja siūlė ir mums imunoterapiją, bet aš kol kas susilaikiau.. Per mažai dar žinau apie šį būdą.
Ir man labai įdomu būtų pasiklausyt mamų patirčių..