Sveiki ir laimingi!

Sveiki ir laimingi!

23. Sep 2011, 08:30

Sveikos, mielos Mamytės! Pradėsiu nuo to, kad dalinamasi savo šeimos sveikatos paslaptimi, nerašysiu jokių "receptų". Mano šis rašinėlis labiau primins "gyvenimo būdo" aprašymą.

 

Tad tie, kurie ieško greitų būdų pasveikti - galite spausti Alt+F4. O kurie nori dar kartą išgirsti senas tiesas apie sveiką gyvenseną - nusižiovaukit ir tęskite skaitymą :)

 

Kaip aš stiprinu savo sūnelio imunitetą?

 

Sūneliui spalį sukaks metukai ir (norite tikekite, norite - ne) - jokie peršalimai kol kas mūsų nepalietė. Dar būdama nėščia nusprendžiau: vaiką grūdinsiu nuo gimimo!!! Ir, žinoma, sulaukiau besisukiančiųjų pirštu į smilkinį. -Aha, - pamaniau, - garsiausiai kritikuojantys kažkodėl dažniausiai ir serga...

 

Pirmosios gimimo akimirkos. Mes su vyru verkiam iš laimės. O akušerė capt vaiką ir suvystė į 10 paklodžių. Prašau: "Duokit man sūnelį oda prie odos". "Ne, tokia tvarka. Kad nesušaltų per šias 2 val." Ok... Vyrui įteikia suvystytą sūnelį, ir jis demonstratyviai jį išvysto, paguldo man ant krūtinės, užkloja tomis visomis antklodėmis. Mums šilta ir jauku... Tai buvo mūsų pirmas pasipriešinimas visuomenei, kuri vis rėkia: SUŠALS.

 

Namuose visad rengdavau vienu drabužėlių sluoksniu. Kepurytė - tik pusvalandžiui po maudynių. Kadangi pati "draugauju" su medicinos mokslu, žinau, kaip sutverta žmogaus fiziologija, termoreguliacija, tad drąsiai grūdinau sūnelį. Kalbant apie termoreguliacija - kaip mes priprantame rengtis, taip ir jaučiames patogiausiai. Pati visad rengiuosi taip, kad pačiai būtų neŠILTA. Tokioj būsenoj aktyvuojasi visos organizmo sistemos, jis dirba!

 

Tad dabar iš pagyvenusių kaimynių girdžiu kažką apie "nuogą vaiką", "pneumonijas" ir "ką ji sau galvoja"... O... gerbiamosios bobutės, kad Jūs žinotumėt, kokia yra grūdinimo galia!!! Kokia aš rami ir laiminga! Net tais atvejais, kai einant į parduotuvę, lauke pasirodo yra vėsiau nei maniau, bet nebėgu papildomo megztinio vaikui, nes žinau, kad per tokį trumpą laiką jis ne tik nesušals, bet gal ir daugiau naudos bus iš papildomo grudinimo :) Na kodėl, Jūs - kiemo bobutės, metams bėgant, vis proporcingai užsidedat dar viena papildomą sluoksnį drabužiu? Juk dėl to galiausiai ir bijot skersvėjų!

 

Dar vienas pvz.: susitinkam su drauge. Ji: pėdkelnytės 20 den ir trumputėlis sijonas. Jos sūnelis: frotinės pėdkelnės, džinsai, šiltas bodžiukas, megztinis, striukė. Lauke bobų vasara. Aš: tokia kaip ir sūnus (t.y. kiek drabužių sluoksnių aprengta). Dar vienas svarbus akcentas: visada įsivaizduoju save vaiko vietoje: ar AŠ patogiai jausčiausi lauke, devėdama tiek drabužių kiek jis?

 

Būtina ir dienotvarkė, ir sveikas maistas, miegas. Kasdieną kai maudomės - būtinai apipilam vaiką drugnu vandeniu. Temperatūros negaliu pasakyti. Tiesiog pilam iš dušo ir mažinam temperatūrą, kol vaikas jaučiasi gerai. O tai yra: kol gulejo šiltame vandenyje - buvo atsipalaidavęs, kai pradedam pilti iš dušo šaltesnį vandenuką - tas pradeda juoktis, krykštauti, daugiau judėti (bet kai jam buna per šalta - išsigąsta, bet mes jau žinome ribas).

 

Be to, grūdinu ir jo gerklytę. Šaldytuve visad stovi butelis su šaltu vandeniu. Tai mažajam duodu po porą gurkšnelių atsigert.

 

Suprantu, kad išmokyti būti sveikam neįmanoma. Galima laikinai padėti vienu konkrečiu atveju, kai žmogus JAU negaluoja. Bet daug svarbiau - išmokti sveikai gyventi. Tam ir parašiau šį laiškelį su pavyzdžiais. Išnaudokime savo organizmo galimybes! Leiskime jam DIRBTI, o ne tinginiauti šilumoj!

 

Tokia mano šeimos medicina. Taip aš rūpinuosi vaiko sveikata.

 

Tatjana

 

Rudenį stiprinkime vaiko imunitetą

08. Oct 2011, 10:07

O vat manasis pienuka tik salta geria nesuprantu kodel😀 vien karta daviau atsigert ir viskas silto nebenori net gert😀

01. Oct 2011, 15:10

Tikrai grūdinimas pirmas žingsnis atsigrėsti ligų ateityje, bent jau sirgimų mažiau. Mes deja negalėjom kliautis vien sava nuomone, su tėvukais esame, tai mano vaikiukas šiltnamio efekte augęs, ir dabar darželis - ir ligos . . . kaip aprengei, juk sušals, ar kojinytės šiltos, žiūrėk ausis kyšo, kepurę perrišk geriau, oi sloga nemaudyk ir dar daug daug panašių frazių lydėjo, kai vaikiukas mažutėlis buvo, bet tik ne laiku susigriebiau, dariau pagal save, bet vistiek grūdinimo trūko, nors niekada nevėlu 😉

24. Sep 2011, 08:19

kaip visad nuostabiai isdestytos mintys! As perdaug savo vaiku nesaugau, vadovaujuosi nuomone, kad geriau truputi vesiau, nei perkaitimas. Ir vandens Jokubui nebevirinu, duodu tiesiai is ciaupo, o kdangi jis is grezinio, tai buna pakankamai vesus, ir ledu jau skanavo kartu su sese.

23. Sep 2011, 08:49

Liuks, kad taip pasiryžote grūdinti, o su tuo šaltu gėrimu tai nežinau, mano vaikai net kokio pieno šalto pageria ir jau gerklė raudona 😪