Tas "stebuklingasis" česnakas: MK mamų patarimai

Tas "stebuklingasis" česnakas: MK mamų patarimai

14. Dec 2012, 00:00

Turbūt nerasime šeimininkės, kuri namuose neturėtų bent vienos galvutės česnako.

 

Česnakas turi gydomųjų savybių - eterinis česnako aliejus ir fitoncidai, esantys šviežio česnako skiltelėse, padeda kovoti su sloga ir apsisaugoti nuo virusų.

 

Mamų patirtis ir patarimai

 

Roberta (utopija):


„Sloguojant nosies gleivinę patepkite vazelinu ir į kiekvieną šnervę įkiškite po vatos tamponėlį, suvilgytą česnakų arba svogūnų sultimis. Taip pat tarkuotu česnaku, maišytu su kambario temperatūros sviesto gabalėliu, kosint ar esant slogai, veiksminga įtrinti padus, užsimauti vilnones kojines ir taip eiti miegoti.“.

 

Česnako „karoliai“ nuo virusų

Ligų profilaktikai ar jau peršalus vaikučiams, pakabinkite perpjautas česnako skilteles, taip vadinamus „česnako karolius“ netoli mažylio lovos.

 

Įsiūta česnako skiltelė

Kad česnako skiltelė nuolat būtų šalia vaikučio, patariama ją įsiūti vaikui prie drabužėlių, kad jis galėtų juo kvėpuoti.

 

Dar keli Robertos patarimai:

 

Kosuliui malšinti iš tiesų veiksminga sutarkuoti česnaką (jei mažesni, keletą) ir užpilti jį inde verdančiu vandeniu, tuomet užsigobus rankšluostį kvėpuoti kylančiais garais, vis pamaišant. Tokia „namudinė inhaliacija“.

 

Tarkuotu česnaku, maišytu su kambario temperatūros sviesto gabalėliu, kosint, esant giliai pūlingai slogai (ar lengvesnei) veiksminga įtrinti padus, užsidėti vilnones kojines ir taip eiti miegoti – palikti nakčiai. Žinoma, mažiems vaikiukams verčiau česnako tyrę skiesti, nes tikrai visiems žinoma, kad „grynas“ česnakas gali dirginti odą.

 

Vos pradėjus kosėti labai veiksmingas receptėlis: stiklinę pieno (geriau naminis) pašildyti (neužvirinti), ištirpinti šaukštellį medaus, trintą česnako skiltelę ir išgerti.

 

Minėtu mišiniu galima įtrinti ir krūtinę, mišiniu aptepti apie nosį, kaktą. Taip pat padeda sergant angina – minėtu mišiniu tepti kaklą – apsirišti, taip pat tepti ir padus – apsiauti kojines.

 

Receptas "Česnakas slogos gydymui"

 

Reikės:

2-3 česnako skiltelių

Vandens

 

Paruošimas:

Išlupame 2-3 česnako skilteles, užpilame jas verdančiu vandeniu (30-50 ml – maždaug pusę stiklinės) ir paliekame porai valandų. Nusunkiame ir 1-2 kartus per dieną pipete įlašiname į kiekvieną nosies šnervę 2-3 lašus.

 

Jolita (linestra): 

 

„Mes su vyru profilaktiškai kasdien valgome sumuštinį su duona, užteptą sviestu ir smulkintu česnaku. Reikia nepamiršti, jog česnaką reikia valgyti ne tada, kai susergame, o prieš susergant. Beje, visuose namuose lekštutėse išdėliotas česnakas, kad užmuštų bakterijas“.

 

O jūs ar tikite česnako galia?

15. Dec 2012, 01:01

receptas,kur sutrinamas cesnakas ir sumaisomas su sviestu tikrai stebuklingas....visuomet mums nuima slogyte... o del cesnako valgymo,ar zinote,kad cesnako ir majonezo derinys yra nesveikas,nes susidaro kazkkia nuodinga medziaga...valgom ir mes toki maista,tik faktas,kad taip patiektas cesnakas jokiu gydomuju galiu neturi,o atvirksciai.