Trys smagūs eksperimentai šaltyje

07. Feb 2012, 00:00

Šią savaitę, ypač į jos pabaigą, sinoptikai žada rimtų šalčių. Jūsų dėmesiui - keletas eksperimentų, kuriuos su vaikučiais galite atlikti būtent per didelį šaltį.

 

1 eksperimentas: 

Karštas vanduo virsta garais

 

Jums prireiks verdančio (arba labai karšto) vandens puodelio. Prisipilkite puodelį ką tik užvirusio vandens ir šliūkštelkite jį lauke, kuriame spaudžia didelis šaltukas (geriausia - daugiau kaip 20 laipsnių šalčio). Stebuklas - išpiltas vanduo šaltyje iš karto virsta garų kamuoliu.

 

Patarimas: geriausia tą daryti suaugusiajam, o vaikams stebėti saugiai pro balkono langą. Visą eksperimento esmę ir eigą žiūrėkite video.

 

2 eksperimentas

Sušalę muilo burbulai

 

Jums prireiks paprasčiausių muilo burbulų. Išpūsti lauke, spaudžiant dideliam šalčiui, jie sušala ir atrodo tikrai neįprastai.

Patarimas: išpūtę burbulą, pagaukite jį su pūtimo lazdele ir šiek tiek palaikykite, kol sustings.

Nuotraukos: Vėjų gaudymas

{smallpic:1}

{smallpic:2}

 

3 eksperimentas

Ledo dovana

 

Šiam darbeliui Jums reiks tuščio ri švaraus popierinio tetrapako nuo pieno (kefyro, jogurto). Įdėkite į jo vidų plastikinių žaisliukų (pvz., nuo "Kindersiurprizo"), įpilkite vandens ir išneškite į lauką. Sušalus vandeniui į ledą, nuplėškite popieriaus sieneles ir turėsite originalią ledinę dovaną.

Nuotraukose: mamytės Renatos (qelle) "Ledinė dovana" - Ledinė dovana

{smallpic:3}

{smallpic:4}

{smallpic:5}

 

Gal ir Jūs mėgstate paišdykauti žiemą ir žinote kitų smagių eksperimentų?

Pasidalinkite su mumis!

13. Aug 2012, 12:12

Galima panašiai padaryti su paprastu balionėliu - pripili vandens, akmenukų, žaislikų, konfeti ir palieki lauke. Rezultatas - pribloškiantis 😀

07. Feb 2012, 15:25

puikios idėjos 😉