Urtė darželyje: džiaugsmai ir rūpestėliai

Urtė darželyje: džiaugsmai ir rūpestėliai

16. Sep 2016, 08:00 Dovileab Dovileab

Sveiki,

Į pabaigą lekia antroji Urtės savaitė darželyje. Ši savaitė kiek kitokia nei pirmoji - daugiau laiko leidžiam darželyje, atsiranda naujų veiklų, naujų draugų, ryškėja kitoks Urtės elgesys. Bet apie viską nuo pradžių...

Urtė ir toliau rytais labai noriai ruošiasi į darželį. Išeidama iš namų, pirmoji pradeda čiulbėti: "ate mažute, ate saulyte". Mat kiekvieną rytą su ja taip atsisveikinu. Darželyje be problemų paleidžia tėtį ir pasilieka su auklėtojomis bei vaikais. Kiek kitoks elgesys ją ištinka, kai per pietus ateinu jos pasiimti. Pamačiusi mane, be ašarų, tarsi priekaištaudama ima pykti. Kai išeinam iš darželio, pradeda griuvinėti ant žemės, nenori daryti, ko prašoma, viskam priešinasi ir zyzia. Ką galėtų reikšti toks vaiko elgesys, turbūt jau skaitėte: http://www.mamyciuklubas.lt/ikimokyklinukas/isejusi-is-darzelio-dukryte-isteriskai-verkia-ka-tai-reiskia-45982/ .

20160916075703-59038.jpg

Manau, kad tokiam elgesiui įtakos turi ir tai, kad dukrytė per pietus jau būna pavargusi po pusdienio įspūdžių. Vidury savaitės nusprendėme, kad atėjo metas palikti ją darželyje pietų miegui. Daug vilčių neturėjau, kad šis planas pavyks. Urtės pietų miegas yra tas vienintelis galvosūkis, kurio man taip ir nepavyko išspręsti. Na, bet kaip sako tetos ir močiutės: "ko nesugeba tėvai, tą darželyje tikrai sutvarkys". Niekada taip negalvojau, tačiau džiaugiuosi, kad mažoji jau keletą dienų miega darželyje. Nors sunkiai užmiega ir miegelis trunka trumpai, tačiau svarbiausia, kad bent truputį pailsi. Pailsėjusi dukrytė yra kur kas linksmesnė ir ne taip jautriai reaguoja, kai ateinu jos pasiimti.

Šią savaitę mažoji jau daugiau pasakoja apie tai, ką veikia darželyje. Vakar paimė mane už rankų ir pakvietė šokti: "Sukamės rateliu... O dabar šokinėjam!". Vėliau paėmusi telefoną, vaidino, jog skambina auklėtojoms: "Noriu palinkėti geros dienos". Taip suprantam, kad susirado ir porą draugų: Milę (greičiausiai Emilę) ir Papolią (taip spėjam, kad Rapolą). Į darželį vietoj meškučio pradėjo neštis mažą mašinytę (vienintelę, kurią turim), o vieną vakarą nusprendė, kad su ta mašinyte eis ir miegoti.

20160916075939-97931.jpg

Pabaigai - linksmiausias šios savaitės Urtės pasisakymas... Išsipaišė Urtė rankas su spalvotu blizgančiu šratinuku, rodo man ir džiaugiasi:
- Uuu, matau žvaigždes ant rankyčių :)!

Gražios dienos ir ateinančio savaitgalio! 

Dovileab Dovileab 16. Sep 2016, 14:44 Solveiga25

Kūrybingi vaikučiai 😃! Ant popieriaus jiems ne taip įdomu piešti. Tik mamytės paskui darbo nemažai turi 😀. Gerai, kad šiais laikais yra lengvai nuplaunamų flomasterių, dažų ir pan.

Dovileab Dovileab 16. Sep 2016, 14:41 Loreta_K

Labai ačiū, kad skaitot 😀! O čiauškutė pastaruoju metu vis stebina mus savo pasisakymais, labai smagu 😃.

Solveiga25 Solveiga25 16. Sep 2016, 11:57

Tikrai labai įdomus įrašas 😉 Šaunuolė Urtė 😀) Mano Matukas irgi rankytes išsipaišė ir jam taip patiko, kad ėmė paišyti ir kojas ir visur kur tik pasiekia 😀 😀 😀

Loreta_K Loreta_K 16. Sep 2016, 11:29

Labai įdomu skaityti jūsų įrašus, smagu, kad čiauškutei Urtei taip šauniai sekasi darželyje! 😀 🌷