Urtės rugsėjis - pokyčių metas

Urtės rugsėjis - pokyčių metas

31. Aug 2016, 10:17 Dovileab Dovileab

Sveiki,

Pralėkė dar viena mūsų savaitė, belaukiant darželio lankymo pradžios. Anksčiau minėjau, kad mūsų su Urte didysis įvykis prasideda rugsėjo 5 d., tad kitą savaitę turbūt turėsim daug įspūdžių ir apie juos Jums būtinai papasakosim :)!

Tuo tarpu šią savaitę toliau gyvenam su savo pamąstymais, kas mūsų laukia šį rudenį. O ruduo bus išties kupinas įvairiausių pasikeitimų. Be to, kad Urtė pradės lankyti darželį, rugsėjo pabaigoje planuojame įsikraustyti į savo naujus erdvesnius namučius. Belaukiant šio etapo, aplanko džiugios mintys, jog pagaliau visi turėsim savo kamabarius, bus kur priimti svečius ir pasidėti daiktus, tačiau kartu ir jaudinamės, ar nebus mūsų mažylei per daug pokyčių vienu metu.

20160831101609-82173.jpg

Ne kartą esu skaičiusi, kad mažieji gali gana jautriai reaguoti, pasikeitus namučiams, prie kurių jie yra pripratę. O pas mus prie šio pokyčio prisideda dar ir darželio lankymas. Jau kurį laiką Urtei pasakojam apie tai, kaip ji lankys darželį, ką ten veiks ir kad nebus ten mamytės ir tėvelio. Šią informaciją ji priima puikiai, palinksi galvytę ir sako "taip", "gerai", "noriu". Tad šią savaitę pradėjom pasakoti ir apie naujus namučius, nuvežėm parodyti, kur bus Urtės kambarėlis, paaiškinom, kad čia stovės jos lovytė ir žaislų dėžė. Sutiko ir su šia informacija. Tačiau, kai pasakėm, kad Urtė miegos savo kambarėlyje, o mamytė su tėveliu - savo, pasipylė ašaros. Matyt, miegas Urtei yra be galo jautri tema.

Ir toliau nepavyksta mums susitarti su mažąja dėl pietų miegelio. Blogiausia, kad vakarop pavargsta, pasidaro pikta ir nieko nebenori. Vakar aiškinau dukrelei, kad darželyje visi vaikučiai miega pietų miegelio savo lovytėse ir Urtė ten taip pat turės miegoti. Išgirdau aiškų "NE"! Taigi, mūsų mažoji visais klausimais turi tvirtą savo nuomonę :).

20160831101652-94627.jpg

Žiūrėsim, kaip bus. O dabar po truputį tvarkom spintas, kraunam dėžes ir rūšiuojam išaugtus Urtės drabužėlius. Matydama tarp daiktų ir dėžių besisukinėjančią mamą, Urtė karts nuo karto pasako: "Ate ate, bardakui", ir eina žaisti toliau :)!

Beje, gražios visiems ryt Rugsėjo 1-osios ;)!

Sonrisita Sonrisita 31. Aug 2016, 22:25 Loreta_K

Loreta_K, pameginkit paieskoti musumazyliai.lt, skelbiu.lt ir pan portaluose, tik tikimybe menka rasti nauja.

Sonrisita Sonrisita 31. Aug 2016, 22:24

Kiek daug smagiu ivykiu 😀 Greito kraustymosi ir lengvu dieneliu darzely 🌷

Dovileab Dovileab 31. Aug 2016, 20:21

Ačiū 😀. Tėveliai tai tikrai džiaugsis permainom, o kaip bus Urtei, matysim 😀. O teletabius čia gavom dovanų, vieną seną dar mano vaikystės laikų, o kitas lyg naujesnis. Kažkada buvau atradusi internete štai čia, gal pravers 😀. http://lirina.weebly.com/index.html

Loreta_K Loreta_K 31. Aug 2016, 13:53

Sveikinam su artėjančiais dideliais pokyčiais, manau Urtei tikrai patiks turėti savo kambarį! 😉 Ne į temą, bet kur perkat teletabius .. ? Mes niekur nerandam, o mažajam labai reikia 🤣