Vaikas - jauniausias grupėje: pliusai ir minusai

Vaikas - jauniausias grupėje: pliusai ir minusai

16. Aug 2013, 09:45 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

1,8 metų mergaitė bus viena jauniausių savo grupėje vaikų lopšelyje-darželyje, o kiti jos draugai bus 2 – 2,5 metų? Kokie gali būti to pliusai ir minusai?

Pasak Vilniaus nevalstybinio vaikų lopšelio – darželio “Rudnosiukas” (www.rudnosiukas.eu) auklėtojos – edukologės Kristinos Chorocejienės, darželyje mažesni vaikai, matydami didesnių pavyzdį, greičiau tampa savarankiškesni, imlesni.

"Be to, neįžvelgiu čia didelio skirtumo, o matau tik daug pliusų. Išmoks ir valgyti savarankiškai, ir tualeto puoduko reikalai susitvarkys greičiau. O be to, po kelių mėnesių tikrai neįžvelgsime skirtumo", - pasakojo auklėtoja edukologė.

Kaip Mamyčių klubui teigė ikimokyklinio ugdymo pedagogė, auklėtoja metodininkė Vilniaus lopšelyje – darželyje „Rūta“ Jolanta Danilevičienė, vienintelis įmanomas tėvų baiminimasis galėtų būti dėl vaikučio saugumo, kad didesni vaikai pastums, užgaus mažesnįjį. Tačiau tai praktiškai neįmanoma, nes auklėtoja nepalieka vaikų vienų, visada juos stebi ir neleistų tokių konfliktų grupėje.

Tuo tarpu pliusų yra labai daug.

"Būdamas vienoje aplinkoje su truputį didesniais vaikais, mažesnysis, būdamas labai imlus, mokysis iš didesniųjų ir pamatysite, ilgai netrukus, susilygins su jais. Tikėtina, kad skiriant užduotėles grupėje, nebus atskirų užduočių jam, tad vaikas natūraliai lygiuosis į didesnius ir sparčiai tobulės", - sakė ikimokyklinio ugdymo pedagogė.

Kalbant apie darželio ugdomąją aplinką, nėra taip, kad konkrečioje grupėje yra tik vienai amžiaus grupei skirtų žaislų, tikrai kiekvienas vaikas ras sau veiklos pagal pomėgius.

O kalbant apie mažesniųjų vaikų buvimą didesniųjų grupėje (nebūtinai vieno, gali būti ir keletas), tai išties gerai. Tai būdas, kai vaikas natūraliai „auga“ ir tobulėja be didelių pastangų ar specialių priemonių".

Jeigu turite klausimų, rašykite juos el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

Projekto "Pirmas kartas" rėmėjas - Stephenjoseph.lt20130731121645-70856.jpg

20. Aug 2013, 10:46

Mano mažoji grupėje ir darželyje jauniausia. Matau vien pliusus. Į lopšelį pradėjo eit, kai buvo 1 m ir beveik 5 mėnesiai. Po poros savaičių jau nebesileido matinama, po poros mėnesių jau ir batukus pati dedasi, ir kelnytes užsimauna. Po 4 mėnesių jau pradėjo ir į puoduką prašytis. 😀 grupės draugai neskriaudžia jos, o myli, vadina lelyte 😀 Tad nereikėtų išsigąsti, kad Jūsų vaikas grupėje jauniausias.

jaldija jaldija 16. Aug 2013, 18:20

Kai darželį pradėjo lankyti Airidas jam buvo 2m. ir 3 mėn. Įsiprašėm į darželio, o ne į lopšelio grupę, ir buvo jauniausias. Minusų jokių nemačiau, tik pliusus, buvo labai mylimas ir globojamas ne tik auklėtojų, bet ir vaikučių. Veikla visai kita negu lopšelio grupėse, labai buvau tuo patenkinta.

16. Aug 2013, 15:31

maniske darzely jauniausia,jai buvo dveji,kai pradejo lankyt,o kitiems jau treji,bet as labai patenkinta,nes mes puikiai kalbejom,buvo savarankiska,lopsely butu neturejus ka veikt😀o cia per metus ismoko daugybe nauju dalyku,patobulejo😀matau tik pliusus sitoj situacijoj😀

Gintarep Gintarep 16. Aug 2013, 12:50

mes kai pradejom lankyti darzeli, tai irgi buvom jaunesni: maniskei buvo 3, o kitiems vaikuciams jau 4 ir virs 4, o ir anglu mokykleleje esame jauniausi (bet ne prasciausi) Tad tame nematau problemu, o tik vaikui nauda 😀