Vaikų analizė pagal nuotrauką - pirmosios trys analizės!

Vaikų analizė pagal nuotrauką - pirmosios trys analizės!

08. Oct 2014, 13:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Praėjusią savaitę pasiūlėme visoms "Mamyčių klubo" skaitytojoms atsiųsti savo vaiko nuotrauką, pagal kurią "Personalo atrankos kitaip" įkūrėja Ramunė Vaičiulienė pasakys vaiko pomėgius: "Unikali galimybė: sužinok vaiko pomėgius iš jo nuotraukos"

20140922164919-13311.jpg 

Ramunė jungia įvairias technikas - veidotyros, netradiciniai saviugdos būdus ir kitus metodus, kurių pagalba iš nuotraukos ji gali jums patarti koks darbas jums tiktų, kokią profesiją pasirinkti, kaip pažinti savo viršininką ir net kaip susirasti tinkamiausią darbuotoją. "Personalo atrankos kitaip" - tai kitoks patikrintas būdas pažinti žmones.

1 vaikas

20141006161150-26675.jpg

Pagal veido formą, šis vaikas pakankamai tolerantiškas, taip pat jautrus aplinkos nuomonei. Imlus įspūdžiams, aktyvus, racionalus (smakro forma) vaikas.

Energingas, reikėtų nukreipti aktyvumą į fizinį lavinimą – tiktų futbolas, stalo tenisas, žaidimai, kur reikalinga panaudoti strategiją.

Šis vaikas svajingas, linkęs į uždaryumą, reikėtų skatinti jį svajoti ir pasakoti apie tai. Bendrauti su juo reikėtų be užuolankų, kuo tiesiau ir suprantamiau.

Ateityje šis žmogus nevengs darbo rankomis ir jam tai suteiks savirealizacijos dalį. Ausų forma sako, kad vaikas imlus informacijai, gali pasiekti mokslo aukštumų, tačiau viskas palaipniui, kol kas jam reikėtų pasidžiaugti vaikyste ir turėti galimybė nepervargti.

2 vaikas

20141006161210-69360.jpg

Žingeidus, socialus jaunuolis, labai pasitikintis savimi. Šiam laikui svarbu išlaikyti bendravimą, darželyje jis turėtų būti lyderis. Jei jam nedings pasitikėjimas – tai gali būti verslininko gyslelę turintis žmogus.

Turi skeptiškumo gaidelę. Tačiau kol kas jis sunkiai išlaiko dėmesį, todėl reikėtų rasti veiklų kurios skatintų koncentraciją ir sudomintų šį vaiką. Tokia veikla galėtų būti pramoginiai šokiai, kurie įneša šiokią tokią discipliną, atsakomybę už kitą ir susigrojimą su partneriu.

Jei nepasireikš tingumas, jį galima sudominti protine aktyvia veikla, šachmatais. Nukreipti į tokį būrelį, kur galima kažką sukonstruoti, suklijuoti (berniukiško).Tokiam vaikui labai svarbu įdomiai pateikti ir sudominti jį informacija. Girdi ir klauso jis gerai, nors kartais taip gali ir nepasirodyti, tačiau pagal savo prizmę atsirinkinėja sau reikiamą informaciją.

Tėvams svarbu neužgožti šio vaiko savarankiškumo ir leisti jam pasijusti pačiam atliekančiam užduotis ir darbus.

4 vaikas

20141006161226-69905.jpg

Ši mergaitė turi ypatingai didelį energijos užtaisą, smalsumą. Be galo aktyvi ir turinti daug norų. Kažin ar tėvai spėja juos visus vykdyti?

Ji nenuilstamai gali keliauti iš vieno būrelio į kitą. Tačiau grįžus gali kristi kaip išsunktas lapelis. Akys byloja apie didelį energijos atidavimą. Ateityje toks pasiblaškymas gali tapti trukdžiu pasirenkant ir sunkumu koncentruojantis. Tai žmogutis lyderis, ji gali būti grupės seniūne, altruistiškai padėti kitiems, kartais jei jie net to ir neprašo. Ji nepraeis ramiai pro neteisybę.

Pakankamai savarankiška (pagal nosies formą). Komunikabilios lūpos sako, kad polinkio į niūrias būsenas ji neturi, todėl, kad viskas kas jai neramu ji išsipasakoja.

Kadangi tai universalus žmogutis su daug norų, jai tiktų nemažai veiklų: šokiai (tautiniai, pramoginiai), piešimas, sceninė veikla (aktorystė), gimnastika, dainavimas. Taip pat jai turėtų gerai sektis rašyti ir žinoma iškomunikuoti savo mintis žodžiu, ateityje tiks įvairios socialinės, visuomeninės veiklos.

Norintiems sužinoti daugiau: kreipkitės tiesiai į Ramunę personaloatrankoskitaip.lt.

Ekspertai
09. Oct 2014, 19:05

Ačiū už atsiliepimus, prisijungiau ir aš, nes neleido komentuoti. Šio projektuko tikslas nebuvo naršyti ir ieškoti medžiagos, pagrindinė mintis -parodyti kad tai veikia. Laukite sekančio vaikučio aprašymo kitą savaitę, O aš lauskiu pakvietimo surengti jums paskaitą 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 09. Oct 2014, 08:54

Ramunė žiūrėjo tik atsiųstas nuotraukas ir tikrai nenagrinėjo bei nežinojo kas jas siuntė 😀 Todėl analizė padaryta tik žvelgiant į nuotrauką

Gintarep Gintarep 08. Oct 2014, 23:09

Idomu 😀👍 smalsu pasidare, ar p. Ramune "neuzmete akies" i ankstesne siu vaikiuku veikla? nes sie vaikiukai auga musu visu akyse: mes zinome ju pomegius, isgyvenimus, pojucius, atradimus ir t.t. ar p. Ramune gyvai nemate vaikiuku? nes pvz. 1 vaika as bent 2 kartus matau gyvai ir straipsniuku netruksta, o kita "pazystu" nuo gimimo is straipsniuku, jis auga mano akyse 😀 treciaji reciau, bet irgi 😀

mama ingrida mama ingrida 08. Oct 2014, 18:02

Aciu labai,tik del lyderiavimo tai tikrai nera lyderis ir pasitikintis savimi.Darzelyje kol kas tik antras menuo iki siol nelankeme jokio darzelio.Tai pasak aukletoju tai su berniukais visai nenori zaisti nes pasak jo jie musasi labiau su mergaitemis arba prie aukletojos.Na bet gal tik prazia tokia paskui isdrases😀Demesi sukoncentruoti tai labai nesiseka,kelios minutes ir jau kitur demesys nukreiptas.Zingeidus labai.Klausimai kodel,is kur ir t.t.istisai 😀Ir labai daznai atrodo ,kad jis nesiklauso ka jam aiskini,bet po to nusisypso ir sako girdejau girdejau tik apsimetu😀

jaldija jaldija 08. Oct 2014, 16:26

Ačiū labai. Tikrai tikslus vaiko apibūdinimas.