Vaikų šukuosenos turi būti patogios ir praktiškos

16. Sep 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nieko jau nebestebina, jog mūsų mažieji mados tendencijas pradeda sekti nuo gan ankstyvo amžiaus. Tik ar visuomet jos suderinamos su darželinuko ar mokyklinuko pareigomis?

Kaip turi atrodyti darželinukas ar pradinių klasių mokinukas? Kaip turi atrodyti jų šukuosenos? Buvo laikai, kuomet jų išvaizdai buvo keliami griežti reikalavimai. Tačiau laikai pasikeitė - pasikeitė ir taisyklės.

"Šiuolaikiniai vaikai vejasi madą, jie yra stilingi ir madingi. Vieni ateina ilgais, kiti trumpais plaukais. Bet susiduriame su tam tikromis problemomis. Ilgaplaukės mergaitės bendro žaidmo metu skundžiasi, kad kažkas ant plaukų užmina ar prispaudžia, pasidaro nejauku ir pan. Todėl tėveliai turėtų atsižvelgti į tam tikrus momentus ruošiant vaiką į darželį ar mokyklą", - pasakojo Ivona, sodelio „Vaikystės sodas“ auklėtoja.

Šiuolaikiniai pedagogai kaip ir tėvai stebi mados tendencijas ir stengiasi jas priimti. Stilius juk, vienaip ar kitaip, yra taip pat asmenybės saviraiškos būdas. Tiesa, vis tik būtų svarbu atkreipti dėmesį į keletą aspektų, pvz. į mažylio amžių.

Auklėtoja Ivona pataria, kad vaikams, lankantiems darželį, reikia išrinkti tokius plaukams segtukus, kurie būtų lygūs, be dantukų. Mat maži vaikai (2-3 m.) yra labai smalsūs, jie dažnai prieina vienas prie kito, pvz. pačiupinėti draugės gražaus segtuko su boružėle ir gali netyčia jį ištraukti iš plaukų, tokiu būdu sužeisti vienas kitą.

Jeigu jūsų mažylis miega darželyje pietų miego, po jo jis atsibunda labai jaukiai susivėlęs ar net susišiaušęs. Tokiu atveju tėveliai turėtų vaiko spintelėje palikti šukas.

"Darželiuose auklėtojos, žinoma, laukia vaikučių su išplautomis galvomis, tvarkingais ir gražiai sušukuotais plaukučiais. Joms tuomet lengviau susitvarkyti su vaikučių plaukučiais, kai pvz. mergyčių yra supintos kasytės ar susukti kuodukai. Ir reikia atkreipti dėmesį į vaikų plaukų patogų kasdienį išlaikymą. Plaukučiai neturi trukdyti matyti pasaulį, todėl rekomenduojame mergaitėms pakirpti kirpčiukus, o berniukams atnaujinti kirpimus", - pasakojo "Pukis“ vaikų kirpyklos ir masažo salono kirpėja Indrė.

Kiek ūgtelėjusio vaiko, kuriam plaukučiai jau periodiškai pakerpami, gal net formuojama šukuosena, tėveliams atminti reiktų, jog šukuosenas reikia laiku atnaujinti, ypač, jei jam yra pakirpti kirpčiukai.

Kaip pataria "Vaikystės sodo" auklėtoja Ivona, geriausia būtų rasti kompromisą tarp vaiko ir tėvų - atsižvelgti į vaiko norus ir sukurti praktišką šukuoseną, kad jis jaustųsi ne tik gerai, bet ir patogiai.