Vaikų žaidimai su LEGO® kaladėlėmis - begalinė erdvė vaizduotei ir kūrybai

Vaikų žaidimai su LEGO® kaladėlėmis - begalinė erdvė vaizduotei ir kūrybai

07. Oct 2019, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žaisdami vaikai mokosi tvarkos, spręsti problemas, lavina smulkiąją motoriką, atsakingą už kalbos vystymąsi. Ir dar - žaidimai lavina ir padeda ateityje tapti sėkmingais suaugusiais.

Kūrybiškumą sunku išmatuoti. Juk niekas nepasakys, kiek kūrybingesnis vaikas tapo žaisdamas. Vis dėlto, LEGO® kaladėlės yra laikomos įkvėpimo šaltiniu vaikams visame pasaulyje, nes su jomis galima spręsti įvairias užduotis ir atlikti aibes skirtingų kombinacijų.

Kodėl žaidžiame su LEGO kaladėlėmis?

Žaidimas pats savaime yra mokymasis. Ikimokyklinio amžiaus vaikai vidutiniškai sugeba išlaikyti dėmesį iki 15 minučių.

LEGO ugdo smulkiąją motoriką. LEGO kaladėlės būna skirtingų dydžių, tad su jomis gali žaisti įvairaus amžiaus vaikai. Mažoms vaikų rankutėms geriausia pradėti žaisti su didesnio dydžio DUPLO kaladėlėmis, vėliau augantis vaikas ima žaist su klasikinio dydžio kaladėlėmis. Kartu su smulkiąja motorika lavinamas miklumas, raumenų kontrolė, lavėja kalbos ir mąstymo įgūdžiai.

LEGO padeda vaikui atrasti ir kitus įgūdžius, nes žaidimai su kaladėlėmis gali būti naudojami skirtingose ​​srityse. Pavyzdžiui, matematikos, gamtos studijų ar užsienio kalbų pamokose.

LEGO ugdo kūrybinį mąstymą - vaikas sukuria neįprastus dizainus, objektus. Vaizduotei nėra ribų!

LEGO suteikia pasitenkinimo savimi jausmą ir tikėjimą savo jėgomis - nes žaidžiant nėra teisingų ar neteisingų atsakymų. Ugdomas pasitikėjimas savimi.

LEGO skatina atkakliai siekti savo tikslo. Kaladėlės yra mažos ir kartais vaikui reikia gerai pasistengti, kad baigtų tai, ką pradėjo. Šis atkaklumas pravers mažajam inžinieriui!

LEGO įkvepia bendrauti su kitais. Nesvarbu, su kuo žaisti ir ką statyti - tai bendradarbiavimas, partnerystė ir socialinių įgūdžių lavinimas, kurie vėliau pravers realiame gyvenime, komandiniame darbe.

Kiekviena LEGO konstrukcija - tai paties statytojo kūrinys. Vaiko vaizduotė neturi ribų.

Mamyčių klubas