Vasarės ir Vakario naminis plastilinas

Vasarės ir Vakario naminis plastilinas

19. Feb 2012, 00:00

„Mamyčių klubo“ televizijos laida vakar svečiavosi kūrybingoje šeimoje, kurioje gyvena mama Simona, tėtis Tomas ir dvyniai Vakaris bei Vasarė. Iš karto po laidos sulaukėme klausimų, kokį plastiliną virė šaunioji šeimyna.

 

Kaip televizijos laidai pasakojo mama Simona, naminio plastilino receptų interneto erdvėse galima surasti daug. Kiekviena turėtų surasti „savąjį“, labiausiai jai patinkantį variantą. Štai koks yra dvynių Vakario ir Vasarės naminis plastilinas:

 

Reikia:

 

Stiklinės vandens

Pusės stiklinės druskos (kuo smulkesnės)

Stiklinės miltų

Pora šaukštų aliejaus

Maistinių dažų

{smallpic:1}

Kaip gaminti?

 

Visas sudedamąsias dalis sudedame (išskyrus dažus), išmaišome ir dedame ant viryklės. Viską nuolat maišome ir kaitiname, kol tešla pradės lipti į vieną gumulą. Tada išimame, atvėsiname.

 

Padaliname plastiliną į tiek dalių, kiek skirtingų dažų turime ir įpylę dažų, išminkome atskirus kamuoliukus. Minkome tol, kol dažai pasiskirsto ir išeina vientisa spalva.

 

                                                                                        {smallpic:2}


Plastilino galima ir nevirti -  tiesiog visus produktus sudėti ir išminkyti.

 

Beje, mama Simona sako, kad plastilinui tinka patys pigiausi produktai - tikrai nereikia brangių miltų ar geriausio aliejaus. Jeigu maistinių dažų namuose neturite, tam galite naudoti burokėlių arba morkų sultis. Bus dar natūraliau.

 

Plastilino lipumą ir malonų vientisumą suteikia būtent aliejus. Kadangi visi produktai yra natūralūs, nieko tokio, jei mažas vaikas sumanys plastilino paragauti. Tėtis Tomas priduria, kad vaikai nelabai ir kiša jo į burną, nes dėl druskos jis sūrokas ir neskanus.

 

Kaip sako mama Simona, plastilinas ugdo vaiko sensomotorinius įgūdžius, lavėja jo smulkioji motorika, ugdomas vaiko kūrybiškumas.

 

                                                                                       {smallpic:3}


Beje, šaunioji šeima turi savo internetinį dienoraštį – blogą (http://kupeciai.lt/), kuriame dar daugiau idėjų, smagių žaidimų ir kūrybinių šeimos darbelių.

19. Feb 2012, 00:20

Labai saunu ! butinai ismeginsime pasigamiti plastelina namie pagal si recepruka 😉