Vilniaus miesto vaikai antrą kartą sieks Gineso pasaulio rekordo Didžiojoje pasaulinėje plaukimo pamokoje!

Vilniaus miesto vaikai antrą kartą sieks Gineso pasaulio rekordo Didžiojoje pasaulinėje plaukimo pamokoje!

17. Jun 2015, 11:06 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nors skendimų galima išvengti, tačiau iki šiol tai išlieka aktualia visuomenės sveikatos problema visame pasaulyje. Skendimai yra pagrindinė vaikų 1 – 5 m. amžiaus mirties priežastis ir antroji pagal dažnumą vaikų 1 – 14 m. amžiaus netyčinių traumų mirties priežasčių.

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras vykdydamas skendimų prevenciją ir siekdamas mažinti vaikų mirties atvejų, susijusių su mirtinais ir nemirtinais skendimais skaičių, kartu su Sporto ir sveikatingumo klubu „Impuls“  organizuoja 1 – 4 klasių moksleiviams plaukimo mokyklėlę „Super Varlytė“, kurios tikslas – išmokyti vaikus plaukti bei saugaus elgesio vandenyje įgūdžių. Taip pat, jau antrą kartą organizuoja Didžiąją pasaulinę plaukimo pamoką, kuri įvyks š. m. birželio 18 d., 10 val. Sporto ir sveikatingumo klube „Impuls“.

„Didžiąją pasaulinę plaukimo pamoką“ įkūrė Pasaulio vandens parkų asociacija 2010 m. Tai renginys vienijantis viso pasaulio visuomenę vienam tikslui, – visiems tuo pačiu laiku dalyvaujant plaukimo pamokoje pranešti pasauliui – kaip yra gyvybiškai svarbu, kad kiekvienas vaikas mokėtų plaukti ir saugiai elgtis vandenyje. Vidutiniškai Lietuvoje per metus netenkame – net vienos klasės mokinių. Skendimų galima išvengti – moksliškai įrodyta, kad plaukimo pamokos gali sumažinti vaikų skendimų riziką net 88 proc.

Vilniaus miesto vaikai, atstovaujantys Lietuvą prie šios pasaulinės iniciatyvos prisijungs jau antrą kartą.

2014 m. rezultatai buvo dar geresni nei 2013 m. Dalyvavo 36 564 dalyvių iš 22 šalių (JAV, Meksikos, Dubajaus, Jungtinės Karalystės ir kt.). Jau pasiektas penktasis pasaulinis Gineso pasaulio rekordas, kuris buvo beveik 11 proc. didesnis nei 2013 m. (2013 m. „Didžiosios pasaulinės plaukimo pamokoje dalyvavo 32 450 dalyvių iš 13 skirtingų šalių)

„Didžiosios pasaulinės plaukimo pamokos“ pagrindinė žinia – pranešti pasauliui ne tik apie naują Gineso pasaulio rekordą, bet ir tai, kad plaukimo pamokos gali išsaugoti mūsų ir artimųjų gyvybes. 

„Didžiosios pasaulinės plaukimo pamokos“ komanda tikisi, kad šiais metais 6 – oje iš eilės vyksiančioje „Didžiojoje pasaulinėje plaukimo pamokoje“ dalyvių skaičius bus dar didesnis, apie 50 000.

Rizika būnant vandenyje ir prie vandens VISADA išlieka, tačiau gyvybių praradimo dėl skendimo GALI ir TURI būti išvengta.

Tikimės, kad vieną dieną, visuomenė supras, jog mokyti vaikus plaukti yra taip pat gyvybiškai svarbu, kaip segėti saugos diržą automobilyje ar dėvėti dviratininko šalmą. Galime išsaugoti daug gyvybių dirbdami kartu, skleisdami ir dalindamiesi „Didžiosios pasaulinės plaukimo pamokos“ žinia, kad: „Plaukimo pamokos gali išgelbėti gyvybes!“.

Daugiau informacijos: http://www.wlsl.org/ 

Pažiūrėk kiek liko laiko iki „Didžiosios pasaulinės pamokos“ pradžios: http://www.wlsl.org/

Plaukimo pamokas finansuoja LR Sveikatos apsaugos ministerija.