Vilnius laukia 2012 -ųjų!

Vilnius laukia 2012 -ųjų!

31. Dec 2011, 00:00

Likus suskaičiuotoms valandoms iki 2012 -ųjų, pasivaikščiojome po Vilnių su fotoaparatu ir įamžinome besibaigiančius metus sostinėje.

 

Ekskursiją pradedame ten, kur prasidėjo ir Vilnius. Gedimino pilies papėdėje, prie Arkikatedros. Vilniaus širdyje - Katedros aikštėje papuošta žaliaskarė šiemet labai panaši į pernykštę ir užpernykštę. Ant specialaus karkaso sudėtos dirbtinės eglių šakos papuoštos mielais ir neįmantriais žaisliukais.

 

{smallpic:1}

{smallpic:12}

 

Lietuviškasis Kalėdų senis Kalėda prie eglutės yra tikrai retas svečias, na, išskyrus tada, kai reikia duoti interviu televizijai.

 

{smallpic:2}

 

Katedros aikštėje šventiniu laikotarpiu rodoma Kalėdinė 4 D pasaka. Keliolikos minučių trukmės pasaka yra rodoma ant Arkikatedros sienos ir užburia gražiais vaizdais. Žiūrovų kasdien susirenka šimtai- ir didelių, ir mažų.

 

{smallpic:3}

{smallpic:4}

 

Pavargus nuo triukšmo, čia pat - maža tylos ir ramybės oazė - Katedros aikštėje įrengta prakartėlė. Ji nėra su gyvais gyvuliukais, kaip Vilniaus Bernardinų bažnyčioje ar Kauno Rotušės aikštėje, bet vistiek miela ir jauki.

 

{smallpic:5}

 

Toliau žygiuojame Pilies gatve iki Rotušės aikštės. Iš tolo šviečia šventinių šviesų instaliacija, pavadinta "Angelų arka". Praėjus ją įrengta speciali palapinė, kurioje galite nusipirkti karštų spurgyčių, karšto vyno taurę ar paragauti skrudintų migdolų su cinamonu. 

 

{smallpic:6}

{smallpic:7}

 

Išpuoštos parduotuvių vitrinos irgi traukia žvilgsnį.

 

{smallpic:8}

{smallpic:9}

{smallpic:11}

{smallpic:10}

 

Tai toks mūsų žvilgsnis į besibaigiančius metus Vilniuje. O kaip pasipuošęs tavo miestas?

Ar pakankamai šventinės dvasios buvo Tavo miesto gatvėse ir kiemuose?