Visada zydintis

Visada zydintis

11. Jul 2014, 17:10

Labai mėgstu daryti tokias gėlytes iš traukto (tampomo) popieriaus. Išmokaus tai iš savo mamos, o ji iš savo močiutės. Amatas ėjęs iš rankų į rankas :)

Neseniai pradėjau daryti tokį medį, mano mažoji beveik dviejų metų, tad padėti gali tik prišiukšlinti, bet padėjo kiek galėjo :) 

Mums reikėjo: vazono, smėlio, skaldelės, purškiamų dažų, medžio šakų, traukto popieriaus, siūlo. 

Į vazoną ipylėm smėlio ir ėdėjom šakas, kad laikytųsi, kad būtų gražiau užpylėm skaldelės ir ją bei šakas apipurškėm trupučiu dažų. Smėliuką pylėm abi su mano mergina, buvo puiki proga ir pažaisti ir pasiterlioti :) 

Toliau iš popieriaus prisikarpiau kvadratėlių. Vienai gėlytei reikia penkių kvadratėlių, galima ir keturis dėti, bet penki gražiau. Paėmusi už vieno kampo tvirtai suku popierių iki puses kvadratėlio. Tada paėmusi už šonų viską suimu į krūvelę ir gaunasi lapelis, taip padarau su likusiais. Visus lapelius sudėjau į gėlytes forma ir su siūlu stipriai apvyniojau, vynioti taip pat pagelbėjo mano damutė. Bendrom jėgom padarėm gėlytę. Į jos vidurį, prieš sukant siūlu galima įdėt kitos spalvos viduriuką ir apie ji vynioti. 

Pridarius gėlyčių, jas pririšam siūlu ant šakelių. Viskas. :) Puiki dekoracija namams :) 

je neturiu galimybės nufotografuoti galutinio varianto, nes medį padovanojau, tad įdėsiu nuotrauką, su nebaigtu medžiu.

jaldija jaldija 12. Jul 2014, 23:00

👍

12. Jul 2014, 00:09 gintarep

Dekoju 😀

Gintarep Gintarep 11. Jul 2014, 22:59

puiki ideja 👍