Žanetos blogas: Ate darželi, sveika mokykla!

Žanetos blogas: Ate darželi, sveika mokykla!

29. Aug 2013, 16:01

Šiandien Luknei paskutinė diena darželyje. Galvojau, kad jai bus liūdna, bet ji džiaugiasi, nes nekantrauja greičiau eiti į mokyklą.

20130829154651-15129.jpg

Aš vis mintyse bėgioju, ar tikrai jau pilnai esame pasiruošę - pažyma apie sveikatą į mokyklą pristatyta; sutartis dėl pradinio ugdymo pasirašyta; uniforma išlyginta; kanceliarinės prekės, kuprinė, pratybos supirktos; kambarys paruoštas :)

Pažyma pasirūpinome dar vasaros pradžioje, nes artėjant mokslo metams, pas gydytoją nusidriekia eilės, tad nepalikom to paskutinei minutei. Sutartį dėl pradinio ugdymo pasirašėme šią savaitę. Uniforma įsigijome vasaros pradžioje. Džiaugiamės, kad rytais nebekils klausimų - ką šiandien rengtis :) Kuprinę rinkomės pagal rekomendacijas - kad būtų nesunki, ergonomiška nugarėle, Luknei žinoma ji turėjo būti ir graži :) Tikiuosi visus 4 metus ji atitarnaus puikiai. Kanceliarinių prekių pirkimui pasinaudojau prekybos centrų siūlomomis nuolaidomis. Pratybų sąsiuvinių mokykla centralizuotai neperka, todėl jomis turėjome pasirūpinti patys. Va čia ir iškilo nesusipratimų, nes tų pačių autorių tos pačios pratybos, tik skirtingų leidimo metų, skiriasi visiškai!  Na o dar Luknė persikrausto į kitą kambarį, savo "leliukišką" perleisdama sesei. Susitarėm, kad kelsis į jį kai pradės lankyt mokyklą, tad laukia permainos ir namie :) Luknės argumentai, kodėl jai reikia atskiro kambario rimti - juk reikės ruošti pamokas, o sesė gi norės tik žaisti, ir neleis susikaupti, tad galės užsidaryti ir būti niekieno netrukdomai :)

Bet dar vis lieka ir klaustukų, kurie išsispręs ir susidėlios pradėjus lankyti mokyklą - būreliai (siūlo jų daug, bet kaip reikės pasirinkti norimus, kad nesidubliuotų laikai, ar nepervargs per dieną, po tokios intensyvios veiklos), vežiojimas (gal klasėje turės netoliese gyvenančių draugų), prailginta grupė (ar išsiversim be jos), tvarkaraščiai, ar turės galimybę kanceliarinius reikmenis pasilikti klasėje, ar reikės kas kartą neštis su savimi. Taip pat dar nežinom į kurią klasę ir pas kurią mokytoją papuolėm. Klasės sąrašai bus tik rytoj.

20130829155209-38447.jpg

Rugsėjo antrąją dieną pasiprašiau mamadienio, kad visą dieną būčiau kartu. Ryte laukia pirmojo skambučio šventė mokykloje, o vakare organizuojame šventinę vakarienę, į kurią pakvietėme artimiausius žmones, kurie kartu su mumis nori pasidžiaugti ir pasveikinti pirmokėlę. Laukia vaišės, dovanos, žaidimai :) Stengiuosi, kad Luknei tai būtų ypatinga diena!

motinysteveza motinysteveza 02. Sep 2013, 14:24

seku pirmokėlių blogus 😀 sėkmės jums 😀

jaldija jaldija 31. Aug 2013, 08:41

Sėkmės 🌷