Žolininkė: "Nebijokite vaikučiams duoti arbatų"

Žolininkė: "Nebijokite vaikučiams duoti arbatų"

04. Jan 2013, 08:00


Peršalimo ligų prevencija prasideda nuo imuniteto stiprinimo - sako „Gamtos galia“ arbatų autorė Zita Mikoliūnienė.

 

Organizmą reikia valyti ir stiprinti

 

Žolininkė pastebėjusi, kad vaikams tėvai nuo mažens neduoda žolelių arbatų: "Kodėl mes bijome duoti kūdikiams arbatų, juk mūsų močiutės duodavo mums profilaktiškai ramunėlių, kmynų, krapų arbatų profilaktiškai, kad būtume sveiki".

 

Tad vaikams nuo mažens žolininkė siūlo duoti atsigerti ne tik vandens, bet ir gėrimo su skoniu, t.y. arbatžolių arbatų.

 

"Mano anūkas mėgsta melisą, pipirmėtę, nes kitų arbatų skonių kol kas nepažįsta. Tačiau kaip vaikas pažins, jei mes nesupažindinsime su įvairiais skoniais. Nieko blogo, jei nuo mažens vaikučius pratinsime atsigerti įvairių skonių arbatų.

 

Taip stiprinsime jų imunitetą, nes natūraliose arbatose tiek daug vitaminų ir mikroelementų. Ir žindomam kūdikiui galima retkarčiais duoti atsigerti ramunėlių ar kmynų arbatos", - Mamyčių klubui pasakojo Z.Mikoliūnienė.

 

Nuo pavasario žolininkė pataria pradėti organizmo valymo ir stiprinimo ciklą - pavasarį ir vasarą reikia grūdinti organizmą, o rudenį pradėti stiprinti imunitetą geriant arbatas. Tam yra skirtos specialios žolelės, kurios stiprina vaiko organizmą.

 

Arbatų mišiniai turi didesnį efektą

 

Pavyzdžiui, jei vaikutis pradėjo sloguoti ar peršalo, duodame atsigerti čiobrelių, liepžiedžių, raudonėlio, aviečų, žemuogių, trispalvės našlaitės arbatų.

 

Jei vaikas kosti, tiks šių arbatų mišinys: šalpusnis, vingiorykštė, liepžiedžiai, aviečių lapeliai, gyslotis, dedešva, rasakila, plautė. Gali arbata būti su pušų pumpurais, tačiau jie turi truputį kartumo, tad ne visi vaikai gers. Bet arbatą galite paskaninti medumi.

 

Jei vaikutis sunkiai užmiega ir yra neramus, galima prieš miegą duoti melisos, jonažolės, žemuogės, raudonėlio arbatos (ypač raminančiai veikia raudonėlis). Tačiau ne prieš pat miegą, kad vaikučiui nereikėtų bėgioti naktį į tualetą.

 

Kaip sako žolininkė Zita, geriausia gerti arbatų mišinius – bus didesnis efektas: "Tik čiobrelių nepadauginkite vaikams, juos galima mažyliams gerti ne ilgiau tris dienas. Mat čiobrelis yra biologoškai aktyvus ir labai stiprus antispetikas, tad jo reikia gerti saikingai".

 

Kaip tinkamai naudoti medų? Medaus, anot p.Zitos, negalima dėti į verdantį vandenį, geriausia jį sučiulpti atskirai ir užsigerti arbata. Medus geriausiai įsisiavinamas čiulpiant, o neištirpdžius vandenyje. Tačiau jei nežinote, ar vaikas alergiškas medui, geriau arbatą paskaninti cukrumi.

 

 

Gintarep Gintarep 04. Jan 2013, 11:28

Mes visi megstam ivairius zoleliu misunukus gerti vakare, tai pastebejau,kad nesiskundziam miegeliu.