Faustos pirmieji mėnesiai mokykloje - apibendrinimas

Faustos pirmieji mėnesiai mokykloje - apibendrinimas

17. Oct 2018, 11:42 Krisliukas Krisliukas

Jau įpusėjo auksinis ruduo. Net medžių lapai baigia palikti medžius...

Fausta jau pusantro mėnesio kas rytą žengia į savo pirmąją klasę. Tad kokie tie Faustos pastarieji mėnesiai mokykloje.

Vis dar sunku anksti keltis rytais ir susiruošti į mokyklą. Ne visada pavalgo pusryčius, nes mieliau pasirenka miegą nei maistą. Bet arbata visada būna išgerta. Mokykloje jau dirba valgykla, tad Fausta po pirmos pamokos keliauja gerti arbatos, o po trijų pamokų - valgyti pietus. Sakė, maistas labai patinka. Man taip pat teko ragauti mokyklos maisto per mokytojų dieną, nes vedžiau kelias pamokas pas Faustą ir Kasparą. Maistas tikrai skanus, nežinau, dėl ko pusę Lietuvos purkštauja.

Jei prieš tai buvusiame bloge minėjau, kad yra sunkumų su klasės berniukais, tai po pokalbio su mokytoja viskas pasikeitė į gera. Nenuoramos apsiramino, tad Fausta į mokyklą keliauja su šypsena veide. Neilgai trukus, ji buvo persodinta su kitu berniuku, kas Faustai labai patinka. Mokytojos žodžiais tariant: "Atrado tokia tokį..." :)

Namų darbus Fausta retai parsineša į namus. Nes kai atsisėdo su kitu berniuku į vieną suolą, matyt, nieks jai nebetrukdo, ir viską padaryti spėja mokykloje. Tiesa, praeitą savaitę netyčia mokykloje peržiūrėjau jos pratybas ir pamačiau net trijuose lapuose raudoną mokytojos užrašą "Pabaik!" Matau, kad panelė truputį atsipalaidavus. Tad vieną vakarą su ašarom akyse namie sėdėjo ir baigė daryti užduotis.

Per pusantro mėnesio Fausta jau rašė tris testus, ne vieną diktantą. Kol kas įvertinimai puikūs arba labai geri. Džiaugiuosi, kad papildomai namuose nereikia dėti pastangų. Tiesa paskutinis diktantas mane prajuokino. Vietoj žodžio "lašas" ji kažkodėl parašė žodį "Lioša". Nelabai supratau, kaip taip jai pavyko, bet buvo juokinga ne tik man, bet ir jai.

Rašyti ir skaityti Faustai nelabai patinka. Labiau patinka matematika. Namuose ir toliau sprendžiame mokytojos Veronikos uždavinius. Faustai tie uždaviniai - atrakcija ir lenktyniavimas su broliu Kasparu. Kuris greičiau, ir kuris geriau padarys. 

Skaito Fausta dar skiemenimis, tikrai ne laisvai. Aš jos per daug nespaudžiu. Ateis laikas, tikrai neliks neišmokusi skaityti. Matyt, dar ne laikas. Tiesą sakant ir užsiimti su ja rimčiau fiziškai neturiu laiko. Ir noro....

Dienotvarkė Faustos įprasta: mokykla ir būreliai. Bet labai džiaugiuosi, kad turi laisvo laiko žaidimams, draugėms ir kitiems reikalams. Nors dažnai po būrelių, sminga mašinoje ir dar namuose pamiega.

Mokykloje turi geriausią draugę dar nuo darželio laikų - Miglę. Būtent dėl draugės Fausta šią savaitę lanko prailgintą grupę. Vakar griežtai atsisakė eiti namo po pamokų, liko mokykloje dar porą valandų, nes norėjo pažaisti ir išeiti į lauką. Kelias dienas prieš tai irgi buvo nepatenkinta, kai atėjau jos anksčiau pasiimti.

Faustai labai patinka jos pirmoji mokytoja. Atsisveikindama vis prieina ją apsikabinti. Vakar mačiau kaip nupiešė piešinuką su širdele ir įteikė jį mokytojai.

O čia Faustos dar pirmomis rugsėjo savaitėmis rašytas laiškas man. Atnešė ir liepė skaityti. Kai perskaičiau paraidžiui, labai supyko. Sakė turi būti: "Mama, mamyte, esi tu kaip saulytė."

20181017113229-70141.jpg

Fausta su klase jau buvo dviejose ekskursijose. Taip pat jau vyko klasės "cementavimas". Traukiniu vykome į Trakus ir pasidarėme ten pikniką. 

Taigi apibendrinant - viskas neblogai. Manau, Faustos adaptacija įvyko. Kas yra mokykla, jau ji supranta.

Per mokytojų dieną buvome aplankyti darželio auklėtojų. Išeinant pro darželio vartus, Fausta pasakė: "Man mokykloje vis tik labiau patinka." Tikiu, kad visokių dienų dar bus, bet kol kas mūsų namuose - auksinis ruduo.

K.

floryte floryte 19. Oct 2018, 22:18

Kaip smagu, kad taip puikiai sekasi👍😀

Krisliukas Krisliukas 18. Oct 2018, 09:40 jaldija

🌷

jaldija jaldija 17. Oct 2018, 23:10

Šauni pirmokė👍
O laiškas nerealus👍 užšifruotas😀👍