Faustos pirmosios savaitės mokykloje: rutina ir pirmieji nesklandumai

Faustos pirmosios savaitės mokykloje: rutina ir pirmieji nesklandumai

20. Sep 2018, 08:50 Krisliukas Krisliukas

Gelsta klevo lapas

Rudenėli, labas!

Štai ir praėjo daugiau kaip pusė rugsėjo. Rodos, vasaros atostogos jau kažkur toli praeity. Fausta po truputį įsivažiuoja į ritmą: mokykla, būreliai, namų darbai ir t.t.

Pirmoji savaitė, galima sakyti, bėgte prabėgo. Čia rytas, čia vakaras. Sunkiausia turbūt ji buvo man, reikėjo susidėlioti ritmą: keltis anksti pačiai, kelti vaikus, gaminti pusryčius, sudėti pusryčių dėžutes, nes mokykloje valgykla kol kas nedirba ir, panašu, dar ilgai jos nematysim, tada nuvežti ir parvežti vaikus, aplenkti knygas, sąsiuvinius, juos užrašyti (taip taip, čia buvo namų darbai būtent tėvams, o ne vaikams), skubėti į būrelius, į surinkimus... O kur dar draugų gimtadieniai...

20180920082402-88500.jpg

Sunkiausia Faustai yra keltis anksti ryte (ji pas mus pelėdžiukė). Rodos, atsibunda ir vėl griūna miegoti, net pusryčių nevalgo, išgeria tik arbatą. Tad, reikia manyti, kad mokykloje gan anksti išalksta, po pamokų būna pikta, nes nori valgyti. Gavau velnių nuo jos, kad tik obuolį įdėti į mokyklą yra per mažai, nes kiti vaikai įsideda daug maisto. :)

Pirmą savaitę Faustai buvo po tris pamokas, antrą savaitę po keturias. Šią savaitę pamokos vyksta jau normaliai: tris dienas po penkias pamokas, o ketvirtadienį ir penktadienį - keturios. Kadangi Fausta labai norėjo mokykloje lankyti gatvės šokius, tai teko užrašyti į prailgintą grupę. Bet tik vieną dieną ji sėdės prailgintoje - ketvirtadienį, tad dramų didelių dėl to nebuvo.

20180920083124-74417.jpg

Tiesa, antrą savaitę, kai vyko keturios pamokos, vieną dieną pamiršau ją pasiimti iš mokyklos. Visiškai išgaravo iš  galvos, kad bus mažiau pamokų. Telefono Fausta nebuvo pasiėmusi, tad ir paskambinti negalėjo. Pasiliko prailgintoj grupėj pirmą kartą. Sakė, kad truputį išsigando.

Besibaigiant antrai savaitei susidūriau su problema. Pastebėjau, kad Fausta nebenori į mokyklą. Savaitgalį vis matavosi temperatūrą (nors jos nebuvo), skundės, kad skauda pilvuką, gerklę, sakė, kad neis į mokyklą. Mačiau, kad kažkas yra ne taip. Pagalvojau, gal nelabai sekasi mokytis. Bet pasikalbėjusi su mokytoja, supratau, kad tuo klausimu viskas yra gerai. Tada prispaudžiau Faustą pasakyti, kas vyksta. Ir paaiškėjo, kad trys berniukai iš buvusios darželio grupės per pertraukas stumdosi, paima iš kuprinės telefoną, tampo už kasų, iš kitų mergaičių atiminėja maistą, prasivardžiuoja. Kitą dieną ėjau kalbėtis su mokytoja, kuri nieko apie tai nežinojo, nes Fausta nesiskundė, mat bijojo būti skundike. Mokytoja pažadėjo, kad stebės situaciją ir pakalbės su vaikais, taip pat aiškins jiems, kas yra skundikas ir pan.

Tad kol kas situacija yra valdoma. Fausta vėl laiminga kulniuoja į mokyklą.

Pastebėjau, kad Fausta tingi daryti namų darbus. Tempia iki paskutinės minutės, iki vakaro ir tik tada prisėda. Vieną dieną pasakė, kad ji apskritai nedarys namų darbų. Pasakiau, kad ir nedaryk, tau bus gėda, ne man. Tai paslampinėjus po namus, galiausiai sėdo pabaigti darbų.

Pirmokams neturėtų būti namų darbų, bet jie vis tiek yra. Tai, ko nespėja padaryti klasėje, turi pabaigti namuose. Fausta kasdien atsineša tokių namų darbų. Klausiau, kodėl, nes seniau, kai spręsdavom priešmokyklinukų pratybas, ji viską labai greit padarydavo. Paaiškėjo, kad klasėje ji sėdi su berniuku, kuris nuolat jos klausinėja, kaip ir ką reikia daryti. O ji tam berniukui padeda, tad savo darbų nepadaro. 

Savaitgalį mokytoja davė visiems didžiulį lapą prirašyti įvairiausių kringelių, kabliukų, kilpų ir kilpučių. Kringeliukus ir kabliukus dar šiaip ne taip parašė. Bet kai reikėjo kilpas kilputes raityti, jai nepavyko. Tai metė rašiklį ant žemės ir pareiškė, kad jau tokias nesąmones ji paskutinį kartą rašo. Bet šiaip ne taip abi išraitėm. Laikiau jos ranką ir abi vedžiojom tas kilputes. 

Papildomai namuose dar pasprendžiam matematikos uždavinius. Tikrai labai geri yra mokytojos Veronikos Neumovos sukurti uždavinukai, rekomenduoju. Faustai labai patinka tekstiniai uždaviniai.

Tad tokios tos pirmosios dvi Faustos savaitės mokykloje. Po pamokų dar yra keli būreliai: gatvės šokiai, gimnastika ir baletas. Dar norėtų ji lankyti baseiną, bet fiziškai nebėra laiko vežioti. Fausta buvo atrinkta ir į LRT vaikų chorą, bet dainuoti ji nenori. Labiausiai jai patinka baleto pamokos. Bėgte bėga į pamokas ir dar papildomai namuose parepetuoja. 

20180920084941-17380.jpg

Kol kas tiek žinių iš Faustos fronto. Man ir pačiai įdomu, kaip jai seksis toliau. Rugsėjo pabaigoje laukia artimesnis susipažinimas su Faustos klasės draugais, tėvais ir mokytoja. Bus vadinama "cementuotė". Bet apie tai vėliau, kitame bloge.

K.

floryte floryte 20. Sep 2018, 23:40

Vau!!! Išties Fausta - mergaitė, su savo nuomone! Smagu skaityti apie tokius rūpestėlius😀

tikrai kad išaugo, skaičiuoju, kad pirmokė buvo prieš 6 metus 🤓|

kodelcia kodelcia 20. Sep 2018, 13:21

Smagu skaityti! Maniškis irgi susiduria su panašiais sunkumais. Tik popamokinės veiklos neturim, tai grįžęs namo dar bando kieme, po laukus "išsitaškyti" 😃

Oj, tikrai 😃 tie rūpesčiai rūpestėliai iš visokiausių smulkmenų susidaro 😉
Bet kaip greitai ir Saulė užaugo 🌷

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 20. Sep 2018, 09:11

Vow, tikrai yra reikalų 😀 bet kokie tie fainai pirmokėlių rūpestėliai - pamenu ir saviškę prieš keletą metų 🤓|😃